Dušené hovězí v zelenině
1 kg hovězí kližky
20 dkg slaniny
3 až 4 rajčata
1 mrkev
1 pastiňák
1 malý celer
1 červená cibule
1 palička česneku
300 ml hovězího vývaru
čerstvý tymián
bobkový list
černý pepř a sůl
olej
Maso nakrájejte na větší kousky, slaninu na menší a očištěnou zeleninu a oloupaná rajčata na plátky. V papiňáku rozškvařte slaninu a na ní orestujte všechnu zeleninu. Na pánvi opečte zprudka hovězí, aby zůstalo šťavnaté, a pak jej i s výpekem vložte do hrnce. Směs osolte a opepřete, přidejte bobkový list, tymián, rajčata a to všechno završte kolečky cibule. No a teď je zalijeme vývarem a dáme vařit. V tlakovém hrnci bude masu stačit půl hodinka. Hovězí maso dušené v zelenině podáváme nejlépe s těstovinami a zeleninovými saláty. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento recept: