Lehký salát
2 jablka
1 hrnek řapíkatého celeru
½ hrnku červeného hroznového vína
¼ hrnku vlašských ořechů
¼ hrnku rozinek
½ hrnku majonézy
½ citrónu
½ lžičky soli
¼ lžičky bílého pepře
4 listy hlávkového salátu
Jablíčka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Pak je vložte do mísy a přidejte k nim na kostičky nakrájený celer, hroznové víno, nahrubo nasekané oříšky a rozinky předem rozmočené ve vodě. Přidejte i majonézu, sůl a pepř a do mísy vymačkejte šťávu z půlky citrónu. Všechno důkladně promíchejte. Pak mísu překryjte potravinovou fólií a vložte na půl hodinky do lednice. Na talíř rozložte listy hlávkového salátu a na ně naservírujte salát. Nebo ho Karlovi šoupněte do krabičky. Po cestě na Růžek mu přijde k chuti.
Ohodnoťte tento recept: