2 šálky vařené cizrny
šťáva z 1 citronu
2 lžíce tahini (sezamová pasta)
4 lžíce olivového oleje
1 dl vody z cizrny
2 – 3 lžičky římského kmínu
3 stroužky česneku
sůl
pepř
pita chléb jako příloha

Šálek cizrny nechte namočený nejlépe přes noc ve studené vodě. Do rána zdvojnásobí svůj objem. Druhý den cizrnu vařte v osolené vodě doměkka a trochu vody si po uvaření nechte stranou. Až cizrna vychladne, vložte ji do mixéru, přidejte na malé kousky nakrájený česnek, šťávu z citronu, tahini, olivový olej, vodu od vaření cizrny, římský kmín, sůl, pepř (případně ještě trochu petržele) a mixujte dohladka. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochou vody z uvařené cizrny. Jednotlivé porce servírujte na talířky, pokapejte olivovým olejem, ozdobte petrželkou a podávejte s pita chlebem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl