Luštěniny a obiloviny

Fazolové karbanátky

300 g vařených fazolí
2 střední cibule
6 stroužků česneku
3 rohlíky
sůl, pepř, sójová omáčka
ostré koření – „Romeo“ od Antonína, nebo trochu ostré papriky
olej na smažení
případně strouhanka na obalení

Uvařené fazole rozmačkejte s nakrájenými rohlíky (mohou být i celozrnné). Vmíchejte drobně nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Osolte, okořeňte a zakapejte sójovou omáčkou (můžete nahradit i worcesterem nebo polévkovým kořením), vše promíchejte. Na pánvi rozehřejte olej a z fazolové směsi tvořte válečky nebo kulaté karbanátky, které smažte dozlatova. Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo chlebem, ale v každém případě se zeleninovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl