Zeleninová jídlaTěstoviny

Gnocchi se špenátem

500 g gnocchi
200 g anglické slaniny
200 g šunky
½ balíčku listového špenátu
4 velká rajčata
svazek bazalky
olivový olej
200 g mozzarelly
6 stroužků česneku
pepř
sůl

Připravíme si gnocchi ve vroucí slané vodě (recept viz. níže). Na oleji orestujeme česnek, anglickou slaninu, šunku, nakrájená rajčata a přidáme špenát s trochou bazalky. Hotovou směs smícháme se scezenými noky a klademe na zapékací mísu. Posypeme mozzarellou a v troubě do zlatova zapečeme. Můžeme podávat i bez zapečení, jen posypané.

Gnocchi

100 g polohrubé mouky
40 g másla
2 žloutky
70 g strouhaného sýra
sůl
muškátový oříšek
600 g brambor
mletý pepř

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, sýr, a prohněteme, aby se hmota spojila. Ochutíme solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Tvarujeme malé nočky a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 minut, hotové by měly vyplavat na povrch. Nakonec noky polijeme troškou rozpuštěného másla.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl