Moučníky a cukroví
Zázvorové sušenky
150 g másla
180 g přírodního cukru krupice
100 g melasy
1 vejce
360 – 400 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
1 lžička mleté skořice
2 lžičky mletého zázvoru
100 g sekaného kandovaného zázvoru
Troubu předehřejte na 220 ËšC. Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce. Pak prosejte mouku se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi. Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky. Z těsta vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu a jejich horní část obalte v cukru. Pak kuličky klaďte na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe. Rozpečou se do baculatých sušenek.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů