Kimčchi
1 čínské zelí
1 bílá ředkev
1 zázvor
½ hlavičky česneku
svazek zelené cibulky
sůl
½ sáčku chilli
1 dl ústřicové omáčky
Zelí rozeberte na jednotlivé listy a dobře opláchněte. Pak je nakrájejte na 5 centimetrů široké proužky. Z deseti šálků studené vody a jednoho šálku soli připravte solný nálev a zelí do něj na 2 - 3 hodiny naložte. Pak zelí opláchněte pod tekoucí vodou. Ředkev, cibulku, zázvor a česnek nakrájejte najemno, přidejte ústřicovou omáčku, chilli a čajovou lžičku soli. Vše rozmixujte na pastu. Kameninovou nebo skleněnou nádobu pěchujte střídavě vrchovatou lžíci pasty, pak hrstí zelí, opět lžíci pasty, hrstí zelí atd... Pak všechno stlačte šťouchačem na brambory a nechte v pokojové teplotě 14 dnů kvasit.
Ohodnoťte tento recept: