Maso

Slavnostní kuře

1 kuře z volného chovu
300 g soli
150 g cukru
1 bobkový list
100 g másla
3 l vody

Sůl a cukr zalijte litrem vroucí vody a rozmíchejte. Přidejte bobkový list a nechte zchladnout. Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte 2 litry zbylé studené vody a přilijte litr nálevu. Na 24 hodin uložte pod pokličku do lednice. Osušené kuře pak spolu s máslem vložte do pekáče prsíčky dolů. Přikryjte poklicí a pečte při nejvyšší teplotě 15 minut. Poté teplotu snižte a opět po 15 minutách sejměte poklici. Za občasného podlévání pečte dalších 45 minut. Aby bylo maso křehčí, nechte je po dopečení ve vlažné troubě ještě 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl