150 g mozzarelly
350 g lilku
350 g brambor
150 g kuřecích prsíček
najemno nasekaná směs čerstvé šalvěje a rozmarýnu
hladká mouka
olivový olej
sůl, pepř
Nechte vařit brambory ve slupce a nakrájejte lilek na tenká kolečka. Uvařené brambory oloupejte, osolte a rozmačkejte na pyré s olivovým olejem a nasekanými bylinkami, pak opepřete. Plátky kuřecích prsíček opečte na rozpáleném oleji a nechte vychladnout. Lilek obalte v mouce, osmažte na oleji a nechte okapat přebytečný tuk. Na dno zapékací misky dejte část osmaženého lilku, kolečky obložte i obvod misky a rozložte bramborové pyré, které překryjte opět vrstvou lilku. Na něj pokládejte kuřecí prsíčka a kousky mozzarelly. Vše završte poslední vrstvou lilku. Nahoru dejte plátky mozzarelly, v troubě rozehřáté na 250 °C pečte asi 20 minut. Podávejte s bílým suchým vínem a pečivem.
Ohodnoťte tento recept: