Glazírovaná červená řepa s medem a balsamicem

4–5 ks červené řepy
1 cibule
med
balsamicový ocet
sůl
pepř
olivový olej

Červenou řepu omyjeme a celou a neoloupanou zabalíme do alobalu (takže budeme mít asi 5 kusů zabalených řep).

Dáme řepy na pekáček a pečeme asi 1 hodinu při teplotě 200 °C.

Po upečení řepu vybalíme z alobalu, oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

Do větší pánve dáme olivový olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme, přidáme plátky pečené řepy, postupně pak vmícháme asi 1 lžíci medu, 2 lžíce balsamica, sůl a pepř dle chuti. Krátce vše promícháme, aby se nám vše dobře spojilo a můžeme podávat jako přílohu k masu nebo samostatné s pečivem a kozím sýrem.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl