Jarní bylinkové pesto

listy medvědího česneku
divoká pažitka
nať česnáčku lékařského
olivový olej
citronová šťáva
hrstka vlašských ořechů
stroužek česneku
sůl
kváskový chléb

Listy medvědího česneku nakrájíme nadrobno. Medvědí česnek je přírodní antibiotikum plné vitamínu C a dalších prospěšných látek. Na jaře ho běžně seženeme například na farmářských trzích.

Stejně pokrájíme i divokou pažitku a nať česnáčku lékařského.

Bylinky zalijeme trochou olivového oleje. Přidáme citronovou šťávu, a pokud má mít pesto zdravý říz, můžeme ho dochutit i prolisovaným stroužkem česneku.

V pestu budou výborně chutnat také vlašské ořechy.

Nakonec osolíme a vše rozmixujeme do konzistence jemné pasty. Podáváme na kváskovém chlebu.

Jarní bylinkové pesto

Jarní bylinkové pesto

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl