Jarní salát z bylinek a ječných krup
červená řepa uvařená ve slupce
umeocet nebo jiný ocet vhodný do salátu
lněný nebo olivový olej
vařené ječné kroupy
čerstvé jarní bylinky, můžeme použít i rukolu nebo polníček
ředkvičky
klíčky
sůl
Ječné kroupy namočíme (přes noc) a uvaříme.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Řepu nasypeme do mísy, zalijeme malým množstvím umeocta, a lněným nebo olivovým olejem. Pokud nemáme umeocet, použijeme jiný druh octa vhodný do salátu.
V jiné míse smícháme vařené kroupy, nakrájené jarní bylinky, ředkvičky a klíčky.
Přidáme marinovanou červenou řepu, vše pořádně promícháme a nakonec mírně osolíme.
Ohodnoťte tento recept:
11 hlasů