Jarní salát z bylinek a ječných krup

červená řepa uvařená ve slupce
umeocet nebo jiný ocet vhodný do salátu
lněný nebo olivový olej
vařené ječné kroupy
čerstvé jarní bylinky, můžeme použít i rukolu nebo polníček
ředkvičky
klíčky
sůl

Ječné kroupy namočíme (přes noc) a uvaříme.

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Řepu nasypeme do mísy, zalijeme malým množstvím umeocta, a lněným nebo olivovým olejem. Pokud nemáme umeocet, použijeme jiný druh octa vhodný do salátu.

V jiné míse smícháme vařené kroupy, nakrájené jarní bylinky, ředkvičky a klíčky.

Přidáme marinovanou červenou řepu, vše pořádně promícháme a nakonec mírně osolíme.

Jarní salát z bylinek a ječných krup

Jarní salát z bylinek a ječných krup

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl