Sirup z růžových květů

Podle Nadi Perníkové.

Sirup z vyráběný za studena.

Je třeba použít chemicky neošetřené růže, Naďa sbírá plátky z tzv. planých růží, z růže svraskalé, dále můžete použít i růži šípkovou nebo stolistou.

100 okvětních plátků růží
250 g cukru
5 g kyseliny citronové
2 l převařené a zchladlé vody

Okvětní plátky růže nasypeme do skleněné nádoby, zalijeme vodou a necháme 24 hodin macerovat. Tekutinu scedíme, přidáme cukr a kyselinu citronovou, přivedeme k bodu varu, poté odstavíme a dále už nevaříme. Plníme do čistých lahví a pečlivě uzavřeme.

Tip
Naďa lahve vyplachuje horkou vodou a poté nechá sterilizovat v troubě na 150 °C po dobu 30 minut.
Sirup z růžových květů

Sirup z růžových květů

Ohodnoťte tento recept: 

61 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl