Salát z fenyklu, mrkve a pórku

4 porce

Prospěje, když vás trápí rýma či kašel.

2 bulvy fenyklu
3 větší mrkve
150 g pórku (bílá část)
100 g mandlí (přidáme pouze tehdy, trápí-li nás tzv. suchý kašel)
dobromysl
tymián
3 polévkové lžíce zázvorové šťávy
sůl
olivový olej

Fenykl nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka. Oboje orestujeme na oleji, přidáme koření, mandle a pórek. Restujeme, dokud není zelenina měkká. Osolíme, dochutíme zázvorovou šťávou.

Přílohy

Podáváme s rýží (při suchém kašli), anebo například s batáty (v případě vlhkého kašle, kdy potřebujeme tzv. odkašlávat).

Salát z fenyklu, mrkve a pórku

Salát z fenyklu, mrkve a pórku

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl