Bylinkové nealkoholické mojito
velká hrst máty
pár snítek meduňky
můžeme přidat i šantu kočičí
hnědý cukr
citrony a grapefruity
perlivou vodu nebo tonic
led
Lístky bylinek podrtíme v hmoždíři, aby se lépe uvolnily jejich aromatické látky a do nápoje se dostalo co nejvíce úžasných chutí.
Bylinky vsypeme do džbánu a přidáme asi pět lžiček nerafinovaného cukru.
Teď přijdou na řadu citrusy. Vymačkáme šťávu z citronu a tří grepfruitů. Tak se v nápoji skvěle propojí sladká, kyselá i hořká chuť. Vše pak zalijeme půl druhým litrem vody nebo toniku. Simona použila perlivou vodu. Nakonec zasypeme kostkami ledu.
Ozdobíme plátky citronu – nejlépe v kvalitě bio – a snítkami máty. Vše promícháme a můžeme si připít na krásné, bylinkami provoněné léto.

Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů