Bylinkové máslo
Tenhle recept je tak jednoduchý, že i naprostý kuchař-začátečník podle něj vykouzlí báječnou bylinkovou svačinu, která navíc i krásně vypadá.
Nasbíráme si bylinky – můžete zkusit prakticky cokoliv. My doporučujeme divoké bylinky – sbírejte je ale v čistém prostředí a samozřejmě jen ty, které poznáte.
My jsme do našeho bylinkového másla nasbírali např. brutnák, pampeliškové listy, ptačinec, krvavec, popenec, kopřivu a jedlé květy.
Bylinky nakrájíme (ideálně pomocí tzv. mandolíny, ale poslouží i nůž nebo nůžky, jsou i tací, kteří doporučují bylinky natrhat na kousky ručně).
Vše pak smícháme se změklým máslem (nejlepší je samozřejmě domácí, farmářské), osolíme a namažeme na dobré pečivo.
Ohodnoťte tento recept:
22 hlasů