Domácí sirup ze smrkových výhonků

Na rýmu, nachlazení a kašel zkuste tradiční a vyzkoušený recept našich babiček!

smrkové výhonky
cukr

Natrhejte si mladé smrkové výhonky (doporučují se výhonky ne delší než 5 cm, takže nejpozději je nasbíráte v období do půlky, maximálně do konce měsíce května).

Výhonky propláchněte studenou vodou.

Na dno zavařovací lahve napěchujte výhonky, pak přijde na řadu vrstva bílého cukru. Pak opět vrstva výhonků a opět vrstva cukru. Poslední vrstvu tvoří cukr.

Lahev uzavřete a postavte na světlé a teplé místo. Tam ji nechte tak dlouho, až výhonky pustí šťávu. Tu pak přeceďte do čisté sklenice, uzavřete a uchovávejte v chladu.

Domácí sirup ze smrkových výhonků

Domácí sirup ze smrkových výhonků

Ohodnoťte tento recept: 

285 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl