Hubník
houby, čerstvé, sušené nebo zmražené, cca 500–800 g
(Pokud se chystáme použít houby sušené, je lepší je předem namočit do mléka nebo do vody. Před použitím z nich tekutinu opatrně vymačkáme.)
1 cibule
olej (náš hubník bude lehčí a zdravější, ale horalé v receptu samozřejmě používali sádlo)
½ kg bílého pečiva (rohlíky)
6 vajec
kmín
sůl
velkolistá petržel
máslo na vymazání zapékací nádoby
houby, čerstvé, sušené nebo zmražené, cca 500–800 g
(Pokud se chystáme použít houby sušené, je lepší je předem namočit do mléka nebo do vody. Před použitím z nich tekutinu opatrně vymačkáme.)
1 cibule
olej (náš hubník bude lehčí a zdravější, ale horalé v receptu samozřejmě používali sádlo)
½ kg bílého pečiva (rohlíky)
6 vajec
kmín
sůl
velkolistá petržel
máslo na vymazání zapékací nádoby
Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Cibulku okmínujeme, přidáme houby, osolíme a restujeme doměkka.
Nakrájíme rohlíky na kolečka a vsypeme je do mísy. Do rendlíku rozklepneme 6 vajec a rozšleháme je. V hubníku nesmí chybět velkolistá petržel. Dodá pokrmu skvělou chuť. Tahle bylina, která pochází ze Středomoří, patří spolu s kmínem k nejstarším kuchyňským bylinkám vůbec. Vaječnou směs nalijeme do pečiva, přidáme listovou petrželku, houby s cibulkou a vše důkladně promícháme. Zapékací nádobu pečlivě vymažeme máslem a narovnáme do ní připravenou směs. Pečeme na dvě stě stupňů asi tři čtvrtě hodiny do zlatova. Na povrchu se musí vytvořit křupavá kůrka. Podáváme s nakrájenou zeleninou nebo se zeleninovým salátem. Skvělou přílohou jsou také olivy nebo kyselé okurky.
![Hubník](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214562220450033/404987.jpg?1433435482)
Ohodnoťte tento recept: