Salát z tuřínu
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/220/220562220400025/790115.jpg?1600513606)
Tuřín patří mezi nejstarší užitkové rostliny, pěstuje se již více než 4000 let. Látky obsažené v bulvě tuřínu mají příznivý vliv na lidský organismus. Na závěr si proto uvaříme dobroty z tuřínu, který se nejen snadno pěstuje, ale i výborně chutná a prospívá zdraví.
200 g tuřínu
200 g mrkve
4 lžíce zakysané smetany
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžička jablečného octa
med
sůl, pepř
Tuřín a mrkev nastrouháme nahrubo. Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, dijonské hořčice, jablečného octa, tročky medu, soli a pepře. Dobře rozmícháme. Zálivku vmícháme do nastrouhané zeleniny.