Americký makový cheesecake

Francouzský citronový koláč a americký makový cheesecake, to jsou koláče, na kterých si budete moci pochutnat, pokud se necháte inspirovat recepty Radky Rosické.

Korpus

200 g rozmixovaných sušenek
76 g rozpuštěného másla
1/4 lžičky skořice

Smícháme rozdrcené sušenky, máslo a skořici. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem. Vzniklou hmotu natlačíme na dno formy a dáme vychladit do lednice.

Krém

900 g měkkého krémového sýra
200 g moučkového cukru
115 g zakysané smetany
5 vajec
6 lžic máku

meruňková marmeláda
rum
physalis

Sýr, cukr a zakysanou smetanu smícháme. Přidáme rozšlehaná vejce a na závěr mák.

Na korpus nalijeme připravenou směs a dáme do trouby. Nejprve 10 minut na 240 °C, poté troubu zeslabíme na 180 °C a pečeme 60 – 70 minut. Že je cheesecake upečený poznáme podle toho, že je na povrchu tuhý.

Vychlazený cheesecake vyndáme z formy, potřeme meruňkovou marmeládou smíchanou s rumem a ozdobíme ovocem physalis.

Další recepty Celý díl