Minestrone

V horkém počasí nebo po práci třeba na zahradě nám může pěkně vyhládnout. Na závěr si připravíme svačinu, která nám dodá energii.

5 porcí

pancetta
1 pórek
1 – 2 mrkve
2 – 3 stvoly řapíkatého celeru
1 cuketa
1 červená cibule
1 – 2 stroužky česneku
kapusta
brambory
plechovka rajčat
fazole
olivový olej
vývar
bobkový list
nové koření
tymián
parmezán na podávání

V hrnci rozpálíme olej a přidáme koření. Potom orestujeme cibuli, česnek a pancettu. Přisypeme nakrájený pórek, celer a mrkev a zalijeme plechovkou rajčat. Restujeme asi 10 - 15 minut. Zalijeme vývarem a vložíme nakrájené brambory, cuketu, kapustu, fazole a vaříme asi 10 minut. Když je zelenina měkká, odebereme asi čtvrtinu množství a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté vlijeme zpět do hrnce. Při servírování posypeme parmezánem.

Další recepty Celý díl