Žabinco-bršlicové kuřecí nudličky.
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219562220400013/692010.jpg?1556479097)
Pokud jste si mysleli, že plevel patří do kompostu, tak je to omyl. Řada z nich se totiž bude báječně vyjímat i na našem talíři.
olivový olej
1 malá cibule
2 stroužky česneku
kuřecí prsa nakrájená na kostičky
sůl, pepř
oregano
hrst sušených rajčat
zelené olivy
rozmarýn
žabinec
bršlice
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme 2 špetky oregana. V hrnci nebo pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a necháme zatáhnout. S masem přidáme i sušená rajčata a olivy. Až maso zezlátne, přidáme rozmarýn a žabinec s bršlicí
příloha
rýže
červená čočka
Uvařenou čočku vmícháme do čerstvě uvařené rýže a necháme dojít.