Vepřová rolovaná panenka se špenátem a parmskou šunkou s pečenými brambory a nádivkou

Nabídneme recept na vepřovou panenku se slaninou v bylinkové krustě se sezamem a listy čerstvého špenátu.

200 g panenky
50 g čerstvého špenátu
30 g parmské šunky nebo slaniny
sůl, pepř
sezam
šalvěj
olivový olej

Panenku očistíme. Nožem váleček panenky "rozrolujeme" tak, abychom ho mohli naplnit. Maso osolíme a okořeníme a poklademe listy špenátu. Panenku zpět zabalíme a pořádně utáhneme. Zabalíme do libovějších plátků slaniny nebo parmské šunky.

V pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku ze všech stran osmažíme a když je opečená, vložíme ji do pekáčku a dáme o předem vyhřáté trouby na 250 °C na horní ohřev asi na 30 minut.

Celou panenku obalíme ve směsi bylinek a nakrájíme na silnější plátky.

nádivka

200 g toastového chleba
100 g uzeného boku
máslo
mléko
mandle
jablko
jarní cibulka
vejce
sušená rajčata
kořenící směs - tymián, šalvěj, rozmarýn, sušená cibule, pepř

Na pánvi rozpustíme máslo, do něj vsypeme na kostičky nakrájený uzený bok. Přidáme jarní cibulku, jablka, mandle, sušená rajčata.

V míse si připravíme nakrájený toastový chléb, žloutky, mléko a kořenící směs. Přidáme vychladlou směs z pánve. Z bílků si vyšleháme sníh. Hotový sníh postupně vmícháváme do celé směsi. Nádivku přendáme do předem vymazaného pekáčku a dáme péct na 15-20 minut na 200 °C.

Další recepty Celý díl