Houbový knedlík

Počasí houbám přeje. Pro ty, co je rádi nejenom sbírají, ale co si na nich i rádi pochutnají, přineseme pár zajímavých receptů.

Čerstvé houby
máslo
drcený kmín
3 - 4 rohlíky
2 vejce
1 dcl mléka
polohrubá mouka
houbové koření
prášek do pečiva
sůl

Houby nakrájíme na malé kousky a na přepuštěném másle s trochou kmínu je osmažíme dozlatova. Nakrájíme 3 - 4 rohlíky na kostičky. Dvě vejce smícháme s mlékem, pomalu vmícháme mouku, přisypeme houbové koření, sůl a trošku prášku do pečiva. Houby přidáme k rohlíku a ke všemu přilijeme těsto. Lehce promícháme. Mokrýma rukama tvoříme knedlíky, které ještě obalíme v mouce. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut.

Další recepty Celý díl