Sádlovky s důlkem plným marmelády
Provonět byt a navodit atmosféru Vánoc, to dokáže vánoční cukroví, které se zrovna peče v troubě. Připomeneme si některé tradiční staročeské recepty, například Masarykovo cukroví – je vynikající a jeho příprava je jednoduchá.
170 g hladké mouky
150 g sádla
150 g cukr moučka
60 g kakao
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne odpočinout. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 C a pečeme asi 10 minut. Upečené sádlovky necháme vychladnout a pak plníme marmeládou, kterou necháme zaschnout.