Salát z quinoy

Na závěr dokončíme přípravu oslavy na louce a ukážeme si, jak může vypadat servírování a dekorace.

1 hrnek quinoy
2 ½ hrnku vody nebo zeleninového vývaru
2 jarní cibulky, 2 šalotky nebo 1 větší červená cibule
4 rajčata
2 papriky
1 zralé avokádo
šťáva z 1 citronu
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky – koriandr, petržel nebo bazalka dle chuti
3 lžíce sezamu
sůl, černý pepř

Quinou dáme do misky nebo cedníku a propláchneme vařící vodou, nejméně 3x. Quinou pak vaříme asi 20 minut ve vodě nebo zeleninovém vývaru. Mezitím si nakrájíme rajčata, papriky a avokádo na kostičky. Avokádo zakápneme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak bylinky.

Uvařenou quinou necháme vychladnout, poté vmícháme zeleninu, avokádo, bylinky, olej a zbylou citronovou šťávu. Přisolíme, přidáme čerstvě mletý černý pepř a sezamová semínka. Necháme uležet v lednici, aby se chutě propojily.

Další recepty Celý díl