21 minut
Tamtam

15. září 2018

Část: Pošli to dál

Obsah dílu

Ladronkafest — Indiáni na Točníku — Kladruby naruby — Muzeum historické hasičské techniky — Zažít město jinak: Vědeckofantastická Praha — Ukliďme svět, ukliďme Česko — Žižkovská loutka — Pošli to dál — Po stopách kocoura Mikeše — Mezinárodní den červených pand — Doteky státnosti — Jak se rodí chleba v Zeměráji — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:21
Ladronkafest
    Tradičně se festival koná v areálu volného času Ladronka v Břevnově. Letošní ročník festivalu volnočasových aktivit nabídne program v podobě netradičních sportů (lezení na bouldrovací kámen nebo chození po provazu tzv. slackline). Pro odvážnější tu budou ukázky bojových sportů a sebeobrany. Těšit se můžete i na workshopy a nejrůznější soutěže.
    02:18
    Indiáni na Točníku
      Poznejte Indiány a staňte se jedním z nich! Na hradě Točník se už na vás těší celý indiánský kmen. Čeká tu na vás několik zkoušek a po jejich zdolání titul pravého indiánského bojovníka. Budete si moci také vyzkoušet svou mušku v lukostřelbě, své mozkové závity při určování souhvězdí, hub nebo při stopování zvířat. A založíte si také oheň bez sirek!
      03:08
      Kladruby naruby
        V Kladrubech na vás v sobotu čekají prohlídky stájí, divadelní představení a hádejte, kdo se nám vrátí? Pískomil! A bude vyhrávat koníkům do skoku. Připraveny jsou také soutěže, ukázky řemesel, jarmark, a samozřejmě přehlídka starokladrubských koní!
        04:08
        Muzeum historické hasičské techniky
          Jste fandou do hasičské techniky? Zajímá vás, kdy byla vyrobena první hasičská stříkačka a od kdy se vlastně používají požární hadice? Tak se vydejte do hasičského muzea zřízeného ve Velkých Svatoňovicích.
          07:00
          Zažít město jinak: Vědeckofantastická Praha
            Nechte se obsloužit robotickým barmanem, zahrajte si parádní unikovou hru nebo vstupte do interaktivní dílny. Prostě zažjte vědu jinak!
            07:48
            Ukliďme svět, ukliďme Česko
              Akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ je pro všechny, které zlobí, že někdo jen tak vyhodí odpadky do lesa, vysype plast a papír na silnici nebo pohodí sáček od svačiny v parku. Přidejte se ke skupině dobrovolníků, kterým není fuk příroda a naše okolí. Stačí se zaregistrovat a na interaktivní mapě si najít úklidovou četu, která je nejblíž vašeho bydliště.
              08:33
              Žižkovská loutka
                Zveme vás na festival maňásků a marionet. K vidění budou loutková představení souborů z nejrůznějších koutů světa. Uvidíte, jak se hraje s javajkami nebo velkými látkovými loutkami zvanými manekýni. Kdo má rád napětí, ať se těší na divadelní bojovku z dob první republiky.
                09:20
                Pošli to dál
                  Kdo chce zažít dobrodružství spolu se skauty a roznést tajné zásilky nebo poslat šifru do zahraničí, ať zajde do Poštovního muzea v Praze.
                  12:45
                  Po stopách kocoura Mikeše
                    Po stopách mluvícího kocourka se můžete vydat přímo v Ladově kraji. Nebudou chybět známé postavičky z Mikešových příběhů – kozel Bobeš nebo čuník Pašík. Na posilněnou jsou připravené buchty a těší se na vás i sám Mikeš. A možná přijde i hvězdář. Start pochodu je v 8:00!
                    13:46
                    Mezinárodní den červených pand
                      Panda červená ve skutečnosti vůbec nevypadá jako klasická panda, ale mnohem víc připomíná lišku. Proto se jí tak začalo přezdívat „Ohnivá liška z Asie“. Dnes slaví svůj mezinárodní den v brněnské zoo, kde jí můžete osobně popřát. Připravena je naučná stezka, kde se dozvíte zajímavosti z jejího života i jak ji ve volné přírodě chránit.
                      14:20
                      Doteky státnosti
                        Návštěvy se vždy vítaly chlebem a solí na znamení dobré obživy, čistoty a vzácnosti. A právě takový dobrý, poctivý pecen si sami upečete v Zážitkovém parku Zeměráj.
                        17:33
                        Jak se rodí chleba v Zeměráji
                          Nahlédněte do časů dávno minulých a zjistěte, jak se rodí chléb. Velká výstava mapující 100 let naší republiky je k vidění v Jízdárně Pražského hradu.
                          17:58
                          Soutěž
                            18:33
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž21 minut
                              Další díl
                              22. září 2018

                              Přehled dílů

                              654 dostupných
                              Stopáž21 minut

                              20. července

                              Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                              20. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Hornické muzeum Příbram

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              29. června

                              Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                              29. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Muzeum Vysočiny Jihlava

                              28. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              22. června

                              9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                              22. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž21 minut

                              15. června

                              Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                              15. 6. 2024 na ČT :D

                              Napište nám