21 minut
Tamtam

4. srpna 2018

Část: Přísekohraní

Obsah dílu

Neckyáda SDH Senomaty — Slavnosti slámy ve Šťastné zemi — Dřevěná ZOO — Přízrak temné věže aneb Lapkové a kati při práci na loupežnické stezce — Pohádkové léto — Přísekohraní — Hračky a hračičky pro kluky a holčičky — Rapotínské slavnosti — Den historických řemesel — Divadla na zámku Konice — Malé hospodyňky — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:26
Neckyáda SDH Senomaty
    Vyjeďte si do Senomat! Koná se tu totiž tradiční hasičská neckyáda! Kromě klasických necek mohou závodit i další vlastnoručně vyrobená plavidla, a proto by se všichni kutilové a šikulové neměli bát dorazit. V sobotu ve 14 hod. se neváhejte se svým výtvorem zapsat a v 15 hod. pak odstartovat!
    02:18
    Slavnosti slámy ve Šťastné zemi
      Slavnosti slámy – úplně parádní akce, na které se stoprocentně pobaví úplně každý. Ze sena si tu budete moct něco vyrobit sami, nebo obdivovat, jaké sochy z něj umí profíci. Letošním tématem jsou dinosauři! Těšit se můžete i na divadelní představení a další doprovodné akce.
      02:56
      Dřevěná ZOO
        V první dřevěné ZOO Ostrata se určitě nudit nebudete. Divoká zvířata se tu nechají pohladit či osedlat a rozhodně tu nehrozí, že by vás kousla!
        06:09
        Přízrak temné věže aneb Lapkové a kati při práci na loupežnické stezce
          Kam jinam se vydat za orly a sovami, než na hrad Sovinec? Kromě ptačího fotokoutku a zkušených sokolníků uvidíte po celý víkend na pátém nádvoří šermíře, kejklíře a žongléře. Bude se hrát divadlo, podávat chutné občerstvení a samotným hradem vás provedou místní průvodci.
          06:53
          Pohádkové léto
            Na zámku Loučeň se bude v sobotu vyučovat střelba, lezení, práce s uzly a lasem nebo třeba sbírání žaludů! Ve sklepě zase čarodějnice projede opáčko z čarování a vaření lektvarů a pro slabší povahy se chystá tvořivá polštářová dílnička. Samotným zámkem a parkem s labyrintem vás provedou večerníčkové postavičky. A kromě tohoto Pohádkového léta se tu ještě chystá plno aktivit v rámci akce 5. rok prázdnin s Poználkovem.
            07:49
            Přísekohraní
              V sobotu se na zámku Příseka bude stavět nejdelší řetěz z céček v ČR. Když to klapne, bude to rekord! Takže musíte určitě taky přijít! Třeba dokonce vyhrajete nějakou cenu! A taky si tu můžete pohrát s Igráčkem, moderními stavebnicemi, povozit se ve šlapacím autíčku, navštívit fotokoutek, divadlo, dílny a různé herny.
              08:27
              Hračky a hračičky pro kluky a holčičky
                Výstava historických hraček, her a dětských knih ze sbírky Bronislavy Hazuzové poteší malé i ty větší návštěvníky v Muzeu Kroměřížska. O prázdninách můžete ke starodávným hračkám denně mezi 9. a 17. hod. V září pak bude jen v pondělí zavřeno.
                11:48
                Rapotínské slavnosti
                  V Rapotíně se v sobotu kromě soutěže o nejlepší koláč chystá spousta dalších bezva aktivit. Na tanečním vystoupení zjistíte, jak se vrtí v Egyptě, Rusku nebo třeba na Havaji. Odpoledne nastoupí hvězdně obsazený fotbalový tým Arabela proti fotbalistům Staří Páni Rapotín a pro děti tu bude malování na obličej, koníčci nebo třeba foukání skla.
                  12:23
                  Den historických řemesel
                    Jáchymovské muzeum Královská mincovna si na neděli pozvalo kováře, tesaře, bednáře a další šikovné představitele historických řemesel. Od písařů se například dozvíte, jak se vyráběly knížky v době, kdy ještě neexistoval knihtisk…
                    13:13
                    Divadla na zámku Konice
                      Na zámeckém nádvoří v Konici se v neděli odpoledne předvedou ti nejlepší divadelníci ze širokého okolí. 10. ročník divadelního festivalu připomene pohádku o Bajajovi a za zmínku určitě stojí i humorné představení brněnského spolku Facka. Konický zámek ožije divadlem ve 14 hod., jednotlivá představení začínají každou celou hodinu a poslední vystoupení bude pak v 18 hod.
                      14:14
                      Malé hospodyňky
                        Holčičky se většinou chtějí podobat svým maminkám - vařit, prát, žehlit, starat se o miminka :-)... Výstava Malé hospodyňky v muzeu Vyškovska potrvá až do 2. září a všechni malí neposedové jsou tu vítáni.
                        17:09
                        Soutěž
                          17:56
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž3 minuty
                            Další díl
                            Tamtam plus

                            Přehled dílů

                            658 dostupných
                            Stopáž21 minut

                            3. srpna

                            Slavnost ovocných knedlíků na zámku Konopiště — Festival planet v Brně — Prachatické muzeum — Pístovický drak 2024 — Hanácká neckyáda 2024 — DinoPark Vyškov — Porciunkule v Hostinném — Kovářské sonáty 2024 — Rytířská sobota na Grabštejně — Loutky, hračky dřevěné objekty a obrázky — Valašsko-Polanský Festiválek deskových her — Soutěž — Rekapitulace

                            3. 8. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1

                            Napište nám