20 minut
Tamtam

25. března 2017

Část: Soutěž

Obsah dílu

Víkendové Labodílny: Svítím, svítíš, svítíme — Napříč sluneční soustavou — Světový den vody — Interaktivní výstava Trnkova Zahrada 2 — Festival Malé oči; Noc s Andersenem — Bez práce nejsou koláče — Běh o velkopavlovickou meruňku — Bitva u Sudoměře — Muzeum v Chrudimi: Mozaika z dějin regionu — Pochod za Rumcajsem v Jičíně — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:40
Víkendové Labodílny: Svítím, svítíš, svítíme
    Co všechno dokáže vyzařovat světlo? Co to je fluorescence? Dokážeme pomocí UV baterky rozsvítit obyčejný čaj? Proč nějaké prací prášky mohou svítit a jiné ne? Pojďte si vyzkoušet jednoduché pokusy, při kterých se vám rozzáří oči úžasem.
    02:49
    Napříč sluneční soustavou
      Proleťte se nad povrchy planet, navštivte jejich atmosféry a zamyslete se nad možností existence života v jiných částech Sluneční soustavy.
      03:44
      Světový den vody
        Vydejte se na prohlídku staré čistírny s parní strojovnou v provozu. Čeká vás plavba na raftu v podzemní nádrži a cesta původní stokou. Kromě toho bude připraven doprovodný program v podobě přednášek, výtvarných dílen a pro odvážlivce také lezení na komín nebo slaňování do šachty!
        04:20
        Interaktivní výstava Trnkova Zahrada 2
          Staňte se jedním z pěti malých kluků, kteří ve známé knize pro děti Zahrada objeví rezavou branku a vstoupí do oslnivého a tajuplného světa lidmi opuštěné zahrady, ve které na ně čeká nejedno dobrodružství a překvapivé setkání.
          07:38
          Festival Malé oči; Noc s Andersenem
            Jůů, je tady další ročník filmového festivalu pro děti. Čeká vás spousta dětských filmů a pohádek! A kromě projekcí vás čeká také nabitý doprovodný program.
            Co se asi děje v knihovně po zavírací době? Máte jedinečnou šanci to zjistit! Není třeba se bát, budou tam s vámi také další děti, paní knihovnice a čeká vás kouzelná noc plná pohádek a her! Pyžama s sebou!
            08:48
            Bez práce nejsou koláče
              Výstava o povoláních vhodná zvláště pro děti. Praktické ukázky a zajímavosti o různých povoláních. Povolání z pohádek i ta současná.
              12:05
              Běh o velkopavlovickou meruňku
                Začalo jaro a je třeba vyběhnout na závody! Co takhle zkusit uběhnout bežecký závod, jehož trasa vede krásnou přírodou v okolí Velkých Pavlovic?
                13:15
                Bitva u Sudoměře
                  Zažijte středověkou bitvu! K rybníkům Markovec a Škaredý přitáhnou s vozy husité, pronásledováni křížovníky ze Strakonic a železnými pány z Písku. Uvidíte strhující příběh, kdy Jan Žižka s hrstkou husitů slavně zvítězil nad jízdou křížovníků a katolických pánů.
                  13:55
                  Muzeum v Chrudimi: Mozaika z dějin regionu
                    Výstava Mozaika z dějin regionu vás neobvyklým způsobem seznámí s dějinami města. Během prohlídky budete procházet temným koridorem, ve kterém postupně objeví dvanáct prostorových scén. Ty vás přenesou přímo do víru událostí, které ovlivnily historii města i chrudimského regionu.
                    17:03
                    Pochod za Rumcajsem v Jičíně
                      Přidejte se k pochodu Českým rájem - Putování za rumcajsem. Připraveny jsou trasy pro dospělé a několik dětských tras - vybírat můžete mezi trasami: Rumcajs, Manka, Cipísek. A můžete jet i na kole!
                      17:30
                      Soutěž
                        18:25
                        Rekapitulace
                          Přehrát celé video
                          Stopáž21 minut
                          Další díl
                          1. dubna 2017

                          Přehled dílů

                          654 dostupných
                          Stopáž21 minut

                          20. července

                          Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                          20. 7. 2024 na ČT :D
                          Stopáž4 minuty

                          Tamtam plus

                          Hornické muzeum Příbram

                          19. 7. 2024 na ČT1
                          Stopáž20 minut

                          13. července

                          Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                          13. 7. 2024 na ČT :D
                          Stopáž4 minuty

                          Tamtam plus

                          Rožmitál pod Třemšínem

                          12. 7. 2024 na ČT1
                          Stopáž20 minut

                          6. července

                          Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                          6. 7. 2024 na ČT :D
                          Stopáž3 minuty

                          Tamtam plus

                          Les u Humpolce

                          5. 7. 2024 na ČT1
                          Stopáž20 minut

                          29. června

                          Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                          29. 6. 2024 na ČT :D
                          Stopáž4 minuty

                          Tamtam plus

                          Muzeum Vysočiny Jihlava

                          28. 6. 2024 na ČT1
                          Stopáž21 minut

                          22. června

                          9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                          22. 6. 2024 na ČT :D
                          Stopáž21 minut

                          15. června

                          Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                          15. 6. 2024 na ČT :D

                          Napište nám