21 minut
Tamtam

4. prosince 2015

Část: Mikulášský trolejbus

Obsah dílu

Vánoce na Veselém kopci — Předvánoční řemeslný jarmark — Muzeum výroby hraček — Vánoční ozdoby — Betlém z másla — Mikulášská nadílka v zoo — Mikulášská pískošou v Praze — Muzeum autíček na zámku — Mikulášský trolejbus — Světová mikulášská nadílka — Zámek Bojnice — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:27
Vánoce na Veselém kopci
    Kde budou Vánoce nejveselejší? Přece na Veselém Kopci! V místním skanzenu uvidíte, jak slavily Vánoce naše prapraprababičky a jejich babičky. Zjistíte, co všechno se muselo dřív na Vánoce nachystat, co dobrého se večeřelo na Štědrý den a ukážou vám taky staré adventní tradice a zvyky. Tak hurá na Kopec!
    02:29
    Předvánoční řemeslný jarmark
      Také máte chuť před Vánoci něco tvořit, kutit a vyrábět? Tak to dorazte v sobotu do mělnického muzea. Budete se moci nejenom inspirovat u opravdických řemeslníků, ale spoustu věcí si i sami vyzkoušíte. Na místě se na vás těší hrnčíři, šperkaři, dráteníci, perníkářka či výrobci textilních produktů a skleněných figurek. Budete také moci ochutnat spoustu dobrot, a protože se vše koná v muzeu, nebude chybět ani předvánoční výstava.
      03:09
      Muzeum výroby hraček
        Jak vypadá taková továrna na hračky, kdo hračky vymýšlí a je práce s hračkami zábava? Odpovědi získáte v muzeu hraček, kde se nachází i velká kreativní dílna, ve které si můžete vyrobit vlastní hračku.
        04:00
        Vánoční ozdoby
          Máte rádi vánoční ozdoby? Třpytivé kouličky, vánoční špičky a pestrobarevné skleněné perličky. Věděli jste, že se vyrábějí ručně? V Poniklé v Krkonoších vám ukážou, jak se takové vánoční ozdoby foukají, barví a řežou. Na tenhle zážitek si vzpomenete každý rok při zdobení vánočního stromku.
          07:17
          Betlém z másla
            Mňam, máslo je jedna z nejlepších věcí na světě, nezkazí žádné jídlo a i ze samotného krajíce chleba vykouzlí dobrotu. V Máslovicích to dobře vědí a másla si zde váží skoro jako zlata nebo soli. Dokonce z něj vyrábějí krásný betlém, který si v místním Muzeu másla můžete prohlédnout až do konce ledna.
            07:58
            Mikulášská nadílka v zoo
              Mikuláš nechodí jen za dětmi, ale občas i za zvířátky. Nejhodnější v ústecké zoo byli letos orangutani, a proto dostanou od Mikuláše celý nový pavilon. Pro děti si Mikuláš přichystal pohádku, a kdo byl celý rok hodný a řekne nějakou básničku, tomu Mikuláš možná také něco donese. Pro všechny děti bude nachystaná také výtvarná dílna a čertovská soutěžní hra.
              08:43
              Mikulášská pískošou v Praze
                Speciální mikulášskou šou věnovanou všem čertkům, andílkům i Mikulášům předvedou v pražské Lucerně členové skupiny Pískomil se vrací. Rokenrolový mejdan bez strašení to vesele a vtipně rozbalí už ve tři hodiny odpoledne, a to s novými písničkami, zajímavými hosty, soutěžemi a dárky.
                09:51
                Muzeum autíček na zámku
                  Brrrm, brrrrm, s autíčky si děti rády hrály už od vynálezu automobilu. Na zámku Příseka si můžete prohlédnout krásnou výstavu vzácných starých autíček, ale najdete tady i hračky, se kterými si hráli ještě vaši tatínkové.
                  12:37
                  Mikulášský trolejbus
                    Věděli jste, že Mikuláš umí řídit i trolejbus? Na svoji sváteční jízdu vyrazí v sobotu v Hradci Králové a rád sveze všechny hodné děti. Bude mít sice sebou i čerty, ale nemusíte se bát, budou neškodní. Když navíc Mikulášovi povíte nějakou hezkou básničku nebo zazpíváte pěknou písničku, nejspíš vám dá nějaký dárek. A pozor, písničky o tramvajích, trolejbusech, autobusech a vlacích má nejraději!
                    13:22
                    Světová mikulášská nadílka
                      Svět techniky v sobotu navštíví Mikuláš s čerty a andílky. Za básničku či písničku od nich hodné děti dostanou malé dárečky. Sváteční atmosféru doplní molekulární vánoční kuchyně, kterou si během workshopu sami vyzkoušíte a budete moci také vyrábět netradiční vánoční ozdoby. Přichystané je i mikulášské divadlo, které se odehraje ve 12, 14 a 16 h. před ponorkou.
                      14:23
                      Zámek Bojnice
                        Tak tenhle romantický slovenský zámek si nenechte rozhodně ujít! Nachází se v Trenčínském kraji na západním okraji města Bojnice, je postaven na skále a má dokonce tři nádvoří... A hned pod zámkem je termální koupaliště s šedesátimetrovou skluzavkou a zoo.
                        17:08
                        Soutěž
                          18:03
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            11. prosince 2015

                            Přehled dílů

                            658 dostupných
                            Video nelze z licenčních důvodů přehrát
                            Stopáž20 minut

                            3. srpna

                            3. 8. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1

                            Napište nám