20 minut
Tamtam

18. září 2015

Část: Táborská voříškiáda

Obsah dílu

Táborská voříškiáda — Po stopách kocoura Mikeše — Stará řemesla v Krňovicích — Peklo na hradě Houska — Indiáni na Točníku — Rodinný den na festivalu Dvořákova Praha — Letecké muzeum Viléma Götha — Den knihy ve Tvrzi Orlice — RWE Kids Cup — Olmütz 1813 — Archeologické poklady Mladoboleslavska — Prodloužení výstavy "Večerníček slaví 50 let" — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

00:58
Táborská voříškiáda
    Přijeďte se v sobotu podívat na psy, pejsky a hafany smíšených ras, tedy oříšky! V Táboře se o víkendu sjedou nejrůznější pejskové, kteří mezi sebou budou soutěžit třeba ve skoku, slalomu nebo zdolání překážkové dráhy. Budete moci hlasovat a volit nejkrásnějšího oříška a třeba si některého pejska z útulku odvezete i domů.
    01:38
    Po stopách kocoura Mikeše
      Obujte si pořádné boty a vydejte se po stopách kocoura Mikeše a jeho kamarádů! Na cestě potkáte nejen hlavního hrdinu kocoura Mikeše, ale i kozla Bobeše, čuníka Pašíka a Mařenku Kudláčkovou, od které dostanete domácí buchtu. Ve Zlenicích uvidíte Hastrmana a na Ondřejovské hvězdárně můžete s opravdickým hvězdářem pozorovat hvězdy. Vybrat si můžete ze čtyř různě dlouhých a obtížných tras.
      02:37
      Stará řemesla v Krňovicích
        Vyzkoušejte si, jak se věci vyráběly v dobách našich praprababiček. Můžete třeba vyvrtat dřevěné potrubí, vyrábět dřevěné šindele, kovat v kovárně, tkát látku na tkalcovském stavu nebo příst na kolovratu. Koho lákají spíš staré recepty a dobroty, může upéct chleba, lisovat jablečný mošt nebo sušit ovoce v historické sušárně.
        03:21
        Peklo na hradě Houska
          Chcete se maličko bát? Zajeďte se podívat do pekla. Tajuplný hrad Houska je od pradávna branou do pekla a teď se můžete i zjistit, jak peklo vlastně vypadá. Vystavují zde totiž mechanický model pekla se všemi čerty, rarachy a ďáblíky a tak můžete zjistit, jak jednou dopadnou hříšníci a hříšnice.
          06:16
          Indiáni na Točníku
            O víkendu ovládnou hrad Točník Indiáni a vy si můžete zkusit žít jako oni. Pokud zvládnete projít dobrodružnou stezkou s dvanácti zkouškami, setkáte se na jejím konci s náčelníkem, který vám předá malý dárek. Naučíte se třeba rozdělat oheň, střílet z luku, poznávat souhvězdí nebo ošetřit zranění.
            07:14
            Rodinný den na festivalu Dvořákova Praha
              Věděli jste, že Antonín Dvořák měl rád parní vlaky a švestkové knedlíky? V neděli si v Praze můžete poslechnout nevážný koncert vážné hudby, zajet na hudební výlet do Ameriky nebo vytvořit vlastní výrobek v hudebně výtvarné dílně. Odpoledne Vás okouzlí v hudebně kouzelnická show, ve které se představí více než 40 dechových nástrojů.
              08:10
              Letecké muzeum Viléma Götha
                Víte, proč letadla létají? Vysvětlí vám to v leteckém muzeu v Dačicích, kde si můžete podrobně prohlédnout letecký motor, kompletní letadlo i jeho jednotlivé součásti. V muzeu se také dozvíte dobrodružné příběhy válečných letců RAF a dalších pilotů, kteří se v Dačicích narodili.
                11:30
                Den knihy ve Tvrzi Orlice
                  Zjistěte, jak vznikají knížky, a vytvořte si vlastní knihu pod vedením tiskaře, knihaře a restaurátora. Na tvrzi Orlice si vyzkoušíte celý proces knihtisku, od tisku jednotlivých stran až po závěrečné zdobení desek. Až budete s knihtiskem hotovi, můžete si prolistovat starodávný Mattioliho herbář a prohlédnout další vzácné tisky.
                  12:26
                  RWE Kids Cup
                    Běžte jako o závod a pokuste se vyhrát medaili či pohár! V sobotu v Praze na Letné můžete zdolat některou z pěti připravených běžeckých tratí. Kdyby se Vám nechtělo závodit, přijďte fandit ostatním závodníkům a třeba závodit s autíčky na dálkové ovládání, malovat na obličej nebo skákat v nafukovacím hradu. Závodníci se můžou registrovat do 17 hod. a start závodu bude v 17:30.
                    13:36
                    Olmütz 1813
                      Pozor! Pohov! Jaké další rozkazy rozdávali velitelé rakouské armády v napoleonských válkách? Poznáte život vojáků ve válečném tažení, uvidíte ukázky vojenského výcviku pěchoty a dělostřelectva možná budete i svědky bitvy o pevnost. Kdyby Vám z toho všeho vyhládlo, pochutnáte si na dobré palačince nebo jiné francouzské pochoutce.
                      14:13
                      Archeologické poklady Mladoboleslavska
                        Najít opravdický poklad je jednoduché… Stačí se zajet podívat do dobrovického muzea na archeologickou výstavu! V muzeu zjistíte, jak se poklady hledají a co k tomu archeologové potřebují. Prohlédnout si můžete některé nalezené poklady a dozvíte se příběhy o jejich ukrývání i objevování.
                        16:42
                        Prodloužení výstavy "Večerníček slaví 50 let"
                          17:06
                          Soutěž
                            18:02
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž20 minut
                              Další díl
                              25. září 2015

                              Přehled dílů

                              658 dostupných
                              Video nelze z licenčních důvodů přehrát
                              Stopáž20 minut

                              3. srpna

                              3. 8. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                              2. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              27. července

                              Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                              27. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              20. července

                              Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                              20. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Hornické muzeum Příbram

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám