21 minut
Tamtam

4. září 2015

Část: Tatínkův úžasný dětský den

Obsah dílu

S párou do Šatova — Slavnosti chleba ve Slupi — Farma Eden — Veletrh pravěké a středověké kultury — Mariánská sklářská pouť — Krakonošovy toulky – pohádková stezka — Pohádkový cesta — Tatínkův úžasný dětský den — Sapéři ve strážnici Litoměřické brány — Lomnické kaprobraní — Strašidelné bludiště — Festival kefír — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:19
S párou do Šatova
    Technické muzeum v Brně vypraví do Šatova historický parní vláček. V šatovském pěchotním srubu na vás budou čekat stanoviště s úkoly na téma opevnění, vojenství nebo znalost místní krajiny. Soutěžit můžou děti i dospělí. Navíc budou spojení mezi Znojmem, Šatovem a Slupí po celý den zajišťovat historické autobusy ze sbírek muzea.
    02:25
    Slavnosti chleba ve Slupi
      Vůně upečeného a správně křupavého chleba se bude vinout ve vodním mlýně ve Slupi! V průběhu dne se bude péct chleba v historických pecích, ukazovat zručnost na jarmarku lidových řemesel i ochutnávat nejenom výborné pečivo. Před vstupními branami bude vojenské ležení k 70. výročí konce 2. světové války s účastí vojáků a četníků v historických uniformách.
      04:05
      Farma Eden
        Řídili jste už někdy traktor? A chtěli byste? Vyzkoušet si práci na poli, stát se řidičem traktoru či nakrmit zvířata – to si budete moci vyzkoušet na Farmě Eden. Čekají tady na vás také zvířata jako kravičky, ovce, kozy, koně či slepice.
        06:31
        Veletrh pravěké a středověké kultury
          V Pivovarské zahradě v Českém Krumlově vyroste pravěké tržiště a dílny, kde vám lektoři předvedou dovednosti našich prapředků. Těšte se na kovotepce, zbrojíře, ševce, skláře, šperkaře, léčitele, barvíře a další kumštýře z různých období naší dávné minulosti. A vše si budete moci vyzkoušet!
          07:28
          Mariánská sklářská pouť
            Už od roku 1790 se konají oblíbené Mariánské sklářské poutě a i letos tomu nebude jinak! Pouť zahájí mše a po ní se můžete vydat n poutní cestu, kterou zaplní stánky se skleněným a bižuterním zbožím, s medovinou a pamlsky, ale i produkty dalších tradičních řemesel. Připravena je i spousta aktivit jako navlékání korálků či házení do sklářské pece.
            08:02
            Krakonošovy toulky – pohádková stezka
              Vydejte se na pohádkovou cestu v Malé Úpě. Putovat se bude 6 km dlouhou trasou, samozřejmě, v přírodě a za každým keříčkem či stromem na vás bude čekat soutěž s postavičkami z krkonošských pohádek. A pamatujte, statečné odměna nemine!
              08:38
              Pohádkový cesta
                Vstupte do tajemného světa plného slepých uliček, objevte temné sklepení, které bude zkouškou vaší odvahy. Sami projděte hradem, jeskyní, ztracenou zahradou, starou půdou, štolou, mučírnou i peklem. Vašim úkolem bude najít cestu ale hlavně zažít s pohádkovými bytostmi spoustu zábavy! Pomozte zachránit princeznu a nepodlehněte pekelnému mámení, v pohádkovém světě na vás čeká kupa zážitků!
                10:47
                Tatínkův úžasný dětský den
                  Záchranáři společně s Hasiči Pardubického kraje vás provedou historickou výstavou, svezou vás obrněným autem, ukážou vám zvířata ze záchranné stanice anebo vás seznámí se zásadami bezpečnosti na silnici. V Proseči u Skutče si užijete skvělý den nejenom s tatínky!
                  11:41
                  Sapéři ve strážnici Litoměřické brány
                    V Terezíně chystají velkou podívanou! Vojáci vás provedou strážnicí, ukáží vám výzbroj, strasti i slasti služby na konci 18. století. Poležíte si na slamníku, potěžkáte pušky i šavle a nakonec si s průvodcem prohlédnete opevnění i podzemní chodby. A dělostřelci vám rádi představí svůj největší kousek - tříliberní kanón!
                    12:41
                    Lomnické kaprobraní
                      Nahodit a čekat na skvělý úlovek budete moci v Lomnici nad Lužnicí, kde už v sedm ráno začíná kaprobraní! Kromě výlovu ryb vás čeká ornitologická přednáška, soutěže, ochutnávky a večer dokonce divadlo v přírodě. Bude se vybírat nejlepší rybí polévka, představovat se rybolovní techniky, jíst kapří dobroty i opékat buřty na ohni.
                      13:46
                      Strašidelné bludiště
                        16:03
                        Festival kefír
                          16:26
                          Soutěž
                            18:32
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž21 minut
                              Další díl
                              11. září 2015

                              Přehled dílů

                              658 dostupných
                              Stopáž21 minut

                              3. srpna

                              3. 8. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                              2. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              27. července

                              Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                              27. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              20. července

                              Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                              20. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Hornické muzeum Příbram

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám