21 minut
Tamtam

21. srpna 2015

Část: Borůvková sobota na Zubačce

Obsah dílu

Borůvková sobota na Zubačce — Bitva o Slamburk — Výstava Da Vinci - Inventions — Souboj Titánů — Ve znamení ryb — Noční prohlídky hradu Kašperk — EXPERIMENTA - podzemí plné experimentů — Běh a pochod přes Vlčí jámu — Indiánské léto v Arboretu Nový Dvůr — Bitva na zámku Zbiroh — Vojenské muzeum — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:25
Borůvková sobota na Zubačce
    Užijte si jízdu v ozubnicových vlacích, ochutnejte borůvkové dobroty a dobře se bavte v divadle i v historickém autobusu. Vlaky budou jezdit mezi Desnou, Kořenovem a Harrachovem. Historický autobus z Jablonce nad Nisou a z Tanvaldu vás doveze přímo ke zvláštnímu vlaku do Desné. V Kořenově na peronu budou k mání borůvkové knedlíky, borůvkové koláče všech velikostí a další borůvkové dobroty a navštívit zde můžete i Muzeum ozubnicové dráhy.
    02:43
    Bitva o Slamburk
      Den plný rytířských her a soutěží, šermířských vystoupení, dobrodružství a zážitků na vás čeká v Borovanech už tento víkend. Nejenom, že se budete na bitvu dívat, můžete se jí i zúčastnit a chybět nebude tržnice i loutkové divadlo. Vyzkoušíte si kolektivní dobývání hradu, zapojit se do družiny vedené zkušeným velitelem a dokonce zapálit hrad zápalným šípem.
      03:48
      Výstava Da Vinci - Inventions
        Praha právě zažívá osvícení geniálními vynálezy samotného Leonarda, a je toho plný velký sál Lucerny! Leonardo se neustále snažil přijít na to, jak naučit člověka létat a nejenom to, na výstavě objevíte také na plátno promítaný obraz Poslední večeře. Seznámíte se i s figurou Vitruviánského člověka, kterou budete moci rozpohybovat. A chybět nebudou ani první návrhy automobilu, jízdního kola, vrtulníku, kluzáku, padáku či ponorky a další.
        06:23
        Souboj Titánů
          Souboj Titánů je název charitativního rodinného závodu. A soupeřit, ale jen nevážně, během něj budou dvojice vytvořené z rodiče a dítěte. Dvojice bude muset v jezdeckém areálu Dvůr Nové Zámky projít po vyznačené trase a splnit pár úkolů, z čehož ten poslední a nepovinný bude nejzapeklitější. Uvidíte jezdecké soutěže, ukázku dogdancingu a dogfrisbee a můžete si vyzkoušet základy sebeobrany nebo první pomoci.
          07:34
          Ve znamení ryb
            Ve Valašském muzeu v přírodě se v sobotu koná akce Ve znamení ryb aneb Rybářský výlet. Uvidíte ukázky rybářského náčiní a rybolovné techniky, pobaví vás vodnické pohádky v podání Divadla v batohu a nebude chybět prodej živých ryb a tradičních rybích specialit.
            08:38
            Noční prohlídky hradu Kašperk
              Až do soboty se můžete během speciálních nočních prohlídek vydat do nitra temné hradní zříceniny nad Kašperskými horami za poklady a dávnými legendami. Prohlídky se konají v půlhodinových intervalech od půl deváté do půl dvanácté.
              09:29
              EXPERIMENTA - podzemí plné experimentů
                Experimenta je výstava, kde vás čekají hrátky se světlem, barvami a zvukem. Vstupte na místo nejen tajemné, ale i poučné a zábavné. Chodby v podzemí jsou dlouhé asi 30 metrů a objevíte v nich zajímavé experimenty a pokusy, setkáte se zde např. s Elektrickou tůní, Duhovým vejcem, Nekonečnem či Kolovratem.
                11:43
                Běh a pochod přes Vlčí jámu
                  Užijte si den na čerstvém vzduchu a vyrazte na Běh a pochod přes Vlčí jámu. Můžete si zvolit ze čtyř tratí od 4 do 17 kilometrů. Když zvolíte chůzi, čekají vás navíc po cestě zábavné hry. V cíli se můžete pustit do letní lyžovačky, přetahování lanem nebo třeba do zápasů v bahně. V programu se představí také Červený kříž v akci a uvidíte např. i ukázky bojových umění.
                  13:25
                  Indiánské léto v Arboretu Nový Dvůr
                    Staňte se na chvilku Indiánem a zavítejte na akci Indiánské léto. Zajímá vás, jak indiáni žili, v čem bydleli a jaké používali zbraně a nástroje? Vše se dozvíte a také uvidíte ukázku divokého westernového ježdění nebo scénku přepadení osady Indiány. A pozor! Všichni v indiánském oblečení mají vstup zdarma.
                    14:01
                    Bitva na zámku Zbiroh
                      Pod hradem Zbiroh bude pořádně živo! Velká bitva začíná už v 15 hodin a spatříte v ní boje mušketýrů, pikenýrů, jezdectva i dělostřelců. V doprovodném programu, který začíná ve 13 hodin, vystoupí šermíři, hudebníci, tanečnice a nebude chybět ani občerstvení a dobové tržiště. Vyzkoušet si budete moci střelbu z luku či kuše.
                      14:52
                      Vojenské muzeum
                        Projděte se československou vojenskou historií. Více než 700 historických tanků, kanónů, motocyklů, obrněných vojenských vozidel, raketová technika a další už od roku 1890 až do současnosti. Mezi nejcennější kousky výstavy patří hasičský automobil Praga L a vojenské fandy potěší expozice českých a slovenských dobrovolníků v bojích v severní Africe!
                        17:20
                        Soutěž
                          18:34
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            28. srpna 2015

                            Přehled dílů

                            657 dostupných
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D

                            Napište nám