20 minut
Tamtam

14. srpna 2015

Část: Zámecké imaginárium

Obsah dílu

Pohádkové safari — Odpoledne s maskami – putování Afrikou — V. Řemeslná sobota — Pojďte, děti, budeme si hrát! — Farmářské slavnosti v Milínově — Den Brna 2015 — Napoleonské hry 2015 — Zámek Mitrowicz — Zámecké imaginárium — Velká prázdninová soutěž — Nejen s kočárky na Velký Javorník — Muzeum českého karosářství — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

00:53
Pohádkové safari
    Pohádkové bytosti při jízdě Safari expresem můžete v chomutovském zooparku vidět naposledy tuto sobotu. Večerní vyjížďky vás zvou nejen mezi zvířátka evropského a asijského původu, ale i k rusalkám, vodníkům, loupežníkům, andělům či čarodějnicím. A na ty pozor – připravte si pro ně raději předem nějakou pěknou písničku nebo básničku, protože jedině ta vás pak z jejich spárů může vysvobodit. Pro velký zájem doporučujeme zarezervovat si vstupenky včas.
    01:41
    Odpoledne s maskami – putování Afrikou
      Za zvuků afrických rytmů jste srdečně zváni do sálu Evropa v hodonínském kulturním domě. Okusíte tady orientální koření, navštívíte divoké berberské kmeny, křováky i masaje a vlastně procestujete s karavanou celou Afriku. Zábava nemine děti ani dospělé.
      02:21
      V. Řemeslná sobota
        Přijďte se podívat na zručné kováře, ševce, kameníky i jiné řemeslníky do Skutče, kde proběhne řemeslná sobota, jak má být! Děti se tady mohou zúčastnit zábavných her – sestavování botasek nebo netradičních způsobů jejich šněrování, poznávání minerálů po hmatu nebo malování přírodních kamenů. A samozřejmě nesmí chybět ani loutková pohádka! Tahle se bude jmenovat Princezna na hrášku.
        03:03
        Pojďte, děti, budeme si hrát!
          Kdo se nechce o prázdninách nudit a má chuť i přemýšlet nebo vyzkoušet svou zručnost, má možnost navštívit velkou prázdninovou hernu nazvanou Pojďte, děti, budeme si hrát! V Galerii Šumperska si budete moct vyzkoušet různé skládačky a hlavolamy, kvízy, hry a další dovednostní úkoly, které vás nejen pobaví, ale i donutí zapnout mozkové závity. Co takhle třeba vytvořit nádobu ze střepů nebo sestavit orloj?
          05:59
          Farmářské slavnosti v Milínově
            Jak vzniká jídlo nebo jak žijí zemědělci? To si můžete zblízka prohlédnout tuto sobotu v Milíně na Plzeňsku, kde chovají krávy, koně, ovce a kozy. Připraven je bohatý program: ukázky westernového ježdění, projížďky na ponících, senné hřiště, kuchařská šou i hudební vystoupení. Dospělí si navíc mohou vyzkoušet simulátor dojení krávy nebo krocení elektronického býka.
            07:19
            Den Brna 2015
              Každý rok v srpnu se koná v Brně oslava významné historické události – úspěšné obrany tohoto města proti Švédům. Letos od ní uplyne 370 let, a proto budou oslavy ještě bohatší a zajímavější! Uvidíte pochody historických vojsk, bitevní scénky v parku na Kraví hoře, vojenské ležení, verbířský stan i jarmark na náměstí Svobody. Při netradiční prohlídce podzemí v Labyrintu pod Zeleným trhem vás doprovodí dobová hudba.
              08:24
              Napoleonské hry 2015
                Vraťte se do doby Napoleona Bonaparta ve Slavkově u Brna. Ráno se v zámeckém parku otevře řemeslný jarmark a pak se až do večera nezastavíte! Budete svědky výcviku pěšáků i jezdectva, soutěží vojáků v rychlosti střelby nebo sekání šavlí a v 16 hodin vypukne velká, slavná bitva. Naopak na šlechtice určitě narazíte na empírovém pikniku v parku nebo při kostýmované prohlídce zámku, kterou je lepší si předem zamluvit. Program vyvrcholí videomappingem a ohňostrojem.
                09:39
                Zámek Mitrowicz
                  Zámek Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí se po dlouhé opravě opět otevřel a má pro vás úplně nové atrakce. Provádět vás bude sama zámecká paní, která vám dá záludné otázky a bude čekat na rozluštění tajenky. Těšit se můžete i na šermíře nebo divadelní komedie Máčení nepoctivého pekaře a Proces se zlodějem. A jestli se nebojíte, můžete navíc každou středu od 20 hodin přijít na speciální noční prohlídky a ohňovou šou!
                  10:58
                  Zámecké imaginárium
                    Přeneste se do světa fantazie a her v Galerii Kinský v Kostelci nad Orlicí, na výstavu s podtitulem 13 (ne)pokojů kosteleckého zámku. Tady si můžete všechno sami osahat a vyzkoušet – třeba hybohled nebo inspectákl! Seznámíte se s kejklíři, komedianty, loutkáři a cirkusovými tanečnicemi z dílen výtvarníků spojených nejen s Divadlem bratří Formanů. A poetické chvilky určitě zažijí i vaši rodiče.
                    13:58
                    Velká prázdninová soutěž
                      14:43
                      Nejen s kočárky na Velký Javorník
                        Nemyslete si, že když máte doma mimčo, musíte sedět doma! Vyrazte do Beskyd a prověřte svoji kočárkovou kondičku. Startuje se v 11 hodin z Veřovic z parkoviště u fotbalového hřiště a příjemnou procházkou se půjde po 6 km dlouhé asfaltce až na vrchol s krásným výhledem. Můžete vzít kočárek, nosítko nebo cyklovozík a tempo bude přizpůsobeno nejpomalejším účastníkům.
                        15:24
                        Muzeum českého karosářství
                          Toužili jste někdy po tom vyrobit si auto podle svých představ? Zkuste začít prohlídkou Muzea českého karosářství, kde mají kolárnu-truhlárnu, klempířskou a modelovací dílnu i kabriolety či limuzíny. Vždyť Josef Sodomka, rodák z Vysokého Mýta, vyráběl automobily pro významné firmy i osobnosti počátku 20. století a proslavil se po celém světě!
                          17:49
                          Soutěž
                            18:31
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž21 minut
                              Další díl
                              21. srpna 2015

                              Přehled dílů

                              657 dostupných
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                              2. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              27. července

                              Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                              27. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              20. července

                              Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                              20. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Hornické muzeum Příbram

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              29. června

                              Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                              29. 6. 2024 na ČT :D

                              Napište nám