20 minut
Tamtam

7. srpna 2015

Část: Srnčí stezkou na hrad Sovinec

Obsah dílu

Srnčí stezkou na hrad Sovinec — Léto na Soláni — Letí šíp savanou — Farmářská slavnost na kozí farmě — Rytířské kratochvíle Filipiny Welserové — Gigathlon Tour — Hasiči v Šumperku — Bitva Budyně — Vavřinecká pouť v Kožlanech — Zámek Moravská Třebová — Mirotické setkání loutek a hudby — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

02:25
Srnčí stezkou na hrad Sovinec
    Ukázky sokolnických lovů si nenechte ujít už tento víkend! Draví ptáci vám předvedou, jak se loví atrapa kořisti i to, jak respektují své sokolníky. Kromě zajímavého povídání se ti nejodvážnější budou moci s dravcem na ruce vyfotit. Na nádvoří se pro vás chystají také loupežnické příběhy a šermířské pověsti, loutkové i hrané pohádky z lesa nebo kejklířské kousky a žonglování. A navíc po oba dny můžete navštívit i samotný hrad Sovinec.
    02:58
    Léto na Soláni
      Zpěv, tanec, tradice i řemesla a dobré mlsání na vás čeká i letos na mezinárodním folklórním festivalu Soláň. O zábavu se postarají taneční soubory z Valašska, cimbálovka i oblíbené řemeslné interaktivní dílny či škola tance! Přijďte si zatančit mazurku, rejdovák a další lidové tance a užít si pravý folklór Valašska.
      03:33
      Letí šíp savanou
        Fandíte indiánkám a westernům? Pak zavítejte do Východočeského muzea v Pardubicích, kde pro vás připravili výstavu o trampingu. Zajímá vás, jak trampové žili na osadách, čím se bavili, jaké písně zpívali? Tady najdete odpovědi na své otázky. Připraveny jsou i doprovodné programy, při kterých budete moci sledovat při tvorbě členy Klubu trampů řezbářů či se zaposlouchat do tónů trampské hudby.
        06:46
        Farmářská slavnost na kozí farmě
          V Pěnčíně na kozí farmě se na vás těší asi 500 koz a 500 oveček, připravili tady totiž velké farmářské slavnosti. Chovají tady česká plemena koz ale i unikátní kozy búrské, které jsou původem z Afriky. Kromě toho si tady vesele žijí také lamy, prasátka a další venkovská zvířata. Chybět nebudou hry a kvízy o farmaření či tradiční farmářský trh, kuchařská šou s potravinami a mnoho dalšího. Dospělí si zase budou moci vyzkoušet dojení krávy na simulátoru či jízdy na býkovi.
          07:49
          Rytířské kratochvíle Filipiny Welserové
            Dolní nádvoří i tajemná zákoutí hradu Křivoklát obsadí stateční rytíři, kteří se sem přijedou utkat na turnaj o růži, podívat se na středověké divadlo i kejklířské vystoupení a zatančit si na dobrou hudbu. Děti se vydají na renesanční stezku, na které odhalí léta střežená tajemství. Ochutnat budete moci i dobroty z renesanční kuchyně a večer vás pořádně zahřeje ohňová šou. Po celou dobu slavností budou k vidění díla řezbářských mistrů a mnoho dalšího.
            08:48
            Gigathlon Tour
              Zasportujte si letos na netradičním Gigathlon Tour, kde si budete moci vyzkoušet různé kombinace disciplín jako plavání, in-line brusle, silniční a horské kolo či běh. V Jablonci nad Nisou připravili závody pro jednotlivce, dvojice nebo 4členné štafety a dětské kategorie proběhnou v parku pod hrází v disciplínách běh a kolo.
              09:46
              Hasiči v Šumperku
                Obdivujete práci hasičů? Pak nezmeškejte výstavu, která je zaměřena právě na toto povolání. Nejrozměrnějším exponátem na výstavě bude hasičská stříkačka z Úsova a nejstarším předmětem hasičský hák s tulejí z období 16. – 17. století. Na výstavě však budete moci obdivovat mnohem více – starší i nové vybavení hasičů, uniformy či ruční hasičské stříkačky a hadice.
                12:30
                Bitva Budyně
                  Chystá se velká bitva na Budyni a vy byste u toho neměli chybět! Přijíždí cizí vojska a to nevěští nic dobrého. Obyčejný lid i odvážní rytíři se chystají na bitvu. Napínavé dobrodružství a vzrušující podívaná čeká na všechny, co se odváží dorazit k bitevnímu poli.
                  13:15
                  Vavřinecká pouť v Kožlanech
                    I letos si pro vás v Kožlanech připravili pouť plnou atrakcí s programem pro děti i dospělé. Čeká na vás sportovní odpoledne, své umění vám představí myslivci i hasiči, nebudou chybět pohádky, šermířské vystoupení i oblíbené tržiště. Užijte si hezký den plný aktivit a zábavy.
                    14:19
                    Zámek Moravská Třebová
                      Navštivte zámek Moravská Třebová a odhalte jeho poklady i historii. Průvodce vás zavede do laboratoře astrologa, alchymisty a dvorního lékaře pána zámku a nahlédnete do tajemství elixíru života nebo kamene mudrců. Nezůstane ale jen u lektvarů, i mučírna má co nabídnout – množství mučicích nástrojů navozuje strašidelnou atmosféru. A samozřejmě, nechybí prohlídka kuchyně či výstava o životě venkovanů. Prostě ode všeho něco.
                      16:45
                      Mirotické setkání loutek a hudby
                        Dejte si dostaveníčko s trpaslíky, vodníkem, Popelkou, s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým či s Malým princem! Pohádkovými postavami se to v Miroticích bude jen tak hemžit! A kromě nich na vás čeká doprovodný program jako: lodičky, horolezecká stěna, výtvarné dílny, lanová dráha a další sportovní aktivity.
                        17:08
                        Soutěž
                          18:32
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž20 minut
                            Další díl
                            14. srpna 2015

                            Přehled dílů

                            657 dostupných
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D

                            Napište nám