21 minut
Tamtam

10. července 2015

Část: Den pro rodinu

Obsah dílu

Fajne léto na Osoblažské úzkokolejce — Mlynářovy toulky — Štola Johannes — Velký den koní — Velké rytířské slavnosti na Pražském hradě — Na příkaz císaře – rytířský turnaj — Plavba lodí po Dunaji — Den pro rodinu — Kovářská sobota v Těšanech — Zručnost Keltů — Hrad Devín — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:18
Fajne léto na Osoblažské úzkokolejce
    Nasedejte, parní vláček odjíždí z Třemešné v 10:30! Spolu s vámi do vlaku naskočí Staročeská kapela, která vám bude hrát až do Osoblahy. Vystoupíte a můžete začít soutěžit, hrát si nebo sledovat veselá představení. Další vlak pak směřuje ve 12:45 do Slezských Rudoltic – a to tedy bude rodeo! Čeká na vás westernová šou s biči a vystoupení „Jesse“ – žonglera s revolvery!
    02:23
    Mlynářovy toulky
      Meleme, meleme mouku jako praví mlynáři! Zveme vás na toulky se samotným špindlerovským mlynářem, který společně s vámi vyrazí na pohádkovou trasu se spoustou úkolů. Když je všechny splníte, sladká odměna vás nemine. A nebudou chybět ani aktivity jako rýžování zlata, lasová šou či dílničky, a k tomu dobrá hudba.
      03:30
      Štola Johannes
        Štola Johannes ukrývá krásná a tajuplná místa, vydejte se do hlubin je prozkoumat! Prohlídka v samotné štole trvá asi 1 hodinu, trasa vede převážně po rovné podlaze štoly. Uvidíte nejen štolu, ale i dobývky a velkou komoru. Po výstupu z podzemí můžete rovnou vyrazit lesní pěšinkou k replice středověkého žentouru.
        06:40
        Velký den koní
          Máte rádi koně? Pak si nenechte ujít jejich Velký den v Šiklandu. Soutěžit se bude v rychlostních rodeových disciplínách i o nejkrásnějšího koně a koníčci vám také předvedou westernovou šou. Ti odvážnější si budou moci vyzkoušet jízdu na elektrickém býkovi. A to není vše! Jízda na koni, lukostřelba či vyhlídkové jízdy Safari vláčkem čekají na všechny malé i velké návštěvníky.
          07:30
          Velké rytířské slavnosti na Pražském hradě
            V Jelením příkopě na Pražském hradě se o víkendu přenesete do středověku. Uvidíte rytířské turnaje, ve stanech se seznámíte s dobovým vybavením a v táboře malých rytířů si vyzkoušíte šerm, oblékání zbroje, pletení drátěných košil či ražení mincí. Rytíři vám také předvedou jeřáb určený pro vytahování rytířů na koně, katapulty, dobývací stroje a pro odvážné je připraveno představení útrpného práva.
            08:13
            Na příkaz císaře – rytířský turnaj
              Slyšte, slyšte, bude se konat rytířský turnaj na středověkém panském sídle! Udatní rytíři bijící se za čest a slávu svou i svého krále a také ukázky života a etikety na dobovém hradě. Středověké šarvátky se neobejdou bez seker, palcátů ani mečů.
              09:18
              Plavba lodí po Dunaji
                Nastupte si na loď a poplujte s námi po Dunaji! Poplujeme kolem historické části Bratislavy, Bratislavského hradu, pod Nový mostem až ke slavné zřícenině Devín. Tento hrad z 12. století se tyčí nad soutokem řek Dunaj a Morava. Kromě samotné plavby si užijete také krátké zastavení na Devíně. Můžete objevit zajímavé archeologické nálezy ještě z dob Říše římské.
                12:06
                Den pro rodinu
                  Děti, tátové i maminky, pojďte si užít společně hezkou sobotu. Na hradě Veveří na vás čeká přehlídka historických zbraní a zbroje, vyzkoušet si budete moci střelbu z luku či kuše nebo nakreslit vlastní mandalu. Chystá se spousta soutěží, samurajské vystoupení, hrátky divadla Koráb i vystoupení šermířů. Tak neseďte doma!
                  12:49
                  Kovářská sobota v Těšanech
                    Co takhle zkusit si na vlastní kůži řemeslo kováře? Připravena je kovářská tovaryšská zkouška, díky které se seznámíte s tajemstvím kovářské práce a s některými zapomenutými názvy kovářských výrobků. Když kurz ukončíte, dostanete vysvědčení, kterým se můžete pyšnit!
                    13:28
                    Zručnost Keltů
                      Starý národ Keltů odhalí svá tajemství už tento víkend ve Všestarech. Nejen na filmovém plátně ožije umění toho kmene. Uvidíte, jak zpracovávali železnou rudu v hutnické peci, práci kováře a hrnčíře i to, jak se kdysi psalo na voskové destičky pisátkem. A ani vaše bříško nepřijde zkrátka! Na programu je pečení a ochutnávka chleba. Kluky a tatínky potěší bojové ukázky keltských válečníků a pro šikovné ručičky je připravena keramika i dílnička, ve které si vyrobí talisman s keltským písmem.
                      14:07
                      Hrad Devín
                        Místo, kde se dnes tyčí zřícenina hradu Devín, bylo osídleno už v pravěku. Krásný výhled na soutok řeky Dunaj a Morava, okolní příroda, možnost procházek i objevování historie láká spousty turistů. Kelti, Římané i Napoleon se tady zastavili alespoň na chvilku. Nakonec z Devína je to kousek do Bratislavy i do Vídně. V suterénu renesančního paláce na středním hradě objevíte výstavní síň s tematikou historie hradu. V jeskyních horního hradu si zase můžete prohlédnout zajímavé archeologické nálezy, které prozradí, jak se na hradě žilo.
                        17:01
                        Soutěž
                          18:25
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            17. července 2015

                            Přehled dílů

                            657 dostupných
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D

                            Napište nám