21 minut
Tamtam

3. července 2015

Část: Archa Noemova

Obsah dílu

Festival fantazie — Velká Bitva pod Točníkem — Archa Noemova — Bobří neckyáda — Vítání léta — Probuzení medvěda Čika — Skanzen Rymice — Narozeniny zámeckých labyrintů — Karnevalová show na Šiklově mlýně — Kouzelný svět loutkových divadel — Šachy na ulici — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:35
Festival fantazie
    Fantastické zážitky si odnesete z Festivalu fantazie v Chotěboři. Ať už milujete komiksy, sci-fi a fantasy film, knížky i hry, tady si na své přijdou odborníci i laici. Program je připraven pro děti i dospělé, těšit se můžete na videohry, společenské stolní hry, taneční hry ale i mýty a historie ve filmech, seriálech, knihách. A nezapomněli ani na fantastické soutěže!
    02:25
    Velká Bitva pod Točníkem
      Spravedliví Elfové, roztomilí hobiti, vzteklí trpaslíci a zlověstní skřeti svedou boj jako z knížky o Hobitovi Bilbo Pytlíkovi. Kromě napínavé podívané si i vy budete moci vyzkoušet bojové umění. Než se ale tato stvoření postí do bitvy v 15:00, je pro vás připraven doprovodný program – šermíři, divadelníci či kaskadéři vás nechají v němém úžasu při svých vystoupeních. Děti se můžou svézt na poníkovi, zastřílet si z kuše či luků a nechybí ani tvůrčí výtvarné dílny.
      03:38
      Archa Noemova
        To je zvířectva! Na výstavě Archa Noemova vás na komentované prohlídce provedou přes soutěsky a horské vrcholy, tajuplným podmořským světem, severskými pastvinami i dalšími kouty naší planety, které obývají nebo obývali nejrůznější tvorové. Na stránkách Národního muzea navíc najdete další nabídku doprovodních akcí, tak už nečekejte a vydejte se objevovat!
        05:41
        Bobří neckyáda
          Rádi splavujete české řeky? Pak byste nemněli vynechat závody netradičních plavidel, které proběhnou v Břeclavi. Hromadný start začíná v 15:00 v areálu „Lipky“ a cílem je areál Slováckého veslařského klubu. A pozor! Soutěžit se bude v časovce a v přetahování lanem, ale i o nejkrásnější plavidlo! V cíli závodu nebude chybět pestrý program pro děti a zajímavostí bude přehlídka prvorepublikových plavek.
          Nutná registrace na místě startu!
          07:11
          Vítání léta
            Voda a léto k sobě prostě patří, proto na Letní plovárně v ČB připravili pro milovníky plavání i čvachtání se osvěžující program: rybaření na cíl, malování vodních příšer, závody v plutí balónku, lovení puku z bazénu a další aktivity. Přivítejte léto, jak se patří, třeba také jízdou na místním tobogánu o délce 72 metrů.
            08:09
            Probuzení medvěda Čika
              Medvídek Čiko ještě pořad spí zimním spánkem! Pomozte ho vzbudit do krásného léta a videjte se na akci Probouzení medvěda Čika, kde zažijete spoustu legrace a zábavy. Čeká na vás plnění úkolů i soutěžení, prostřednictvím kterého se budete postupně dozvídat jednotlivé části magického zaklínadla – jen ono totiž dokáže Méďu ze zimního spánku probudit!
              08:51
              Skanzen Rymice
                11:41
                Narozeniny zámeckých labyrintů
                  Labyrinty na zámku Loučeň slaví 8 let! Přijďte to s námi pořádně oslavit do amfiteátru od 12:00 do 16:30. Oslava se zahájí rytířským turnajem a pak to bude pořádná sláva – pohádky pro děti, tancování, soutěže a např. i bubnování v kruhu. A co na oslavě nesmí chybět? Přeci dort, který se bude krájet na závěr akce.
                  12:51
                  Karnevalová show na Šiklově mlýně
                    I o prázdninách můžete vyrazit na karneval! Každý, kdo odrazí na akci v masce má vstup zdarma. Fantazii se meze nekladou, můžete být kýmkoli a čímkoli. Připravena je spousta soutěží a program: průvod masek, divadelní představení a napínavá westernová show „Amerika v čase zábavně i poučně“. Užít si bude moci také aquapark s divokou řekou a megatrampolínou nebo jízdy ve speciálně upraveném bojovém vozidle pěchoty či na čtyřkolkách!
                    13:42
                    Kouzelný svět loutkových divadel
                      Co všechno dokázali staří mistři vyrobit z kusu dřeva… tak třeba loutku! Pokud jste jejich fanoušci, nenechte si ujít výstavu Kouzelný svět loutkových divadel - čerty, vodníky, kašpárky, rytíře, princezny a další postavy loutkových divadel objevíte na zámku Chropyně. Některé loutky pocházejí až z roku 1850!
                      16:20
                      Šachy na ulici
                        Už jste někdy hráli šachy jen tak na ulici? Od příštího víkendu si to můžete vyzkoušet! Hráči šachového oddílu budou u dvou šachových stolků na náměstí v Klatovech připraveni na partičku šachu s kolemjdoucími během července několikrát. Neváhejte a vydejte se trochu potrápit své mozkové závity i o prázdninách. Stačí zvolit správnou strategii a dáte soupeři šach mat.
                        16:37
                        Soutěž
                          18:29
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            10. července 2015

                            Přehled dílů

                            657 dostupných
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Zámecký park Hluboká nad Vltavou

                            2. 8. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            27. července

                            Olympijský festival — Žně na Hané — ZOO PARK Vyškov — Pochod Krušlov - Čestice — Mezinárodní den turistiky naboso — HistoryPark — Buchlovské noci s Černou paní — Středověký týden na tvrzi Tichá — Pravěký den — Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě — Anenská sklářská slavnost na Jizerce — Soutěž — Rekapitulace

                            27. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Kondice našeho déčkového týmu se dá trénovat i v lese. Společně s Míšou a Markem objímejte stromy, přeskakujte pařezy, házejte šiškou na strom nebo odpadkem do koše.

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            20. července

                            Pimprléto Ostrava — Streetball Fest — Rybářské muzeum ve Vodňanech — Zátopkův zlatý týden — Kružberský tesák — Den koní — Dětský ráj na zámku Berchtold — Lesní slavnost Lapků z Drakova — Pekařská sobota ve skanzenu — Hravé peklo nejen pro děti — Noc v ZOO — Soutěž — Rekapitulace

                            20. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Hornické muzeum Příbram

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            13. července

                            Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                            13. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Rožmitál pod Třemšínem

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D

                            Napište nám