21 minut
Tamtam

24. dubna 2015

Část: Rekapitulace

Obsah dílu

Premiéra filmu Malý Pán — Strakonické vítání léta — Středověký vodní mlýn — Rodiče na start — Sýrobraní — Budějovické želvování — Hrad a zámek Bečov nad Teplou — Den sokolnictví a lovectví — Den Země — Muzeum lesnictví — Čarodějnice — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:30
Premiéra filmu Malý Pán
    Vydejte se na dobrodružnou cestu s Malým Pánem. Zveme vás na premiéru loutkového filmu na festival Finále Plzeň. Malý Pán se bude promítat ve Velkém sále Měšťanské besedy, kde si budete moci prohlédnout také 3D výstavu loutek k filmu se světem Malého Pána, domečkem, laboratoří nebo knihovnou Knihomolova! Do kin dorazí Malý Pán už 14. května a vy můžete hrát o vstupenky na film!
    02:41
    Strakonické vítání léta
      Je na čase vytáhnout kola! Už tuto sobotu začíná na strakonickém hradě cykloturistická sezóna, kterou můžete zahájit na několika trasách. Pokud chodíte raději pěšky, můžete se vydat se na výlet s dudákem, navštívit místní jarmark a vyzkoušet si svou zručnost v dílničkách. Akce na kolech začíná v 9 hodin, tak to nezaspěte!
      03:31
      Středověký vodní mlýn
        Mlynář byl v minulosti velmi důležitou osobou pro celou vesnici. Jak to v takovém vodním mlýně vypadalo a fungovalo, uvidíte v jednom takovém ve Strakonicích. Mlýn je plně funkční a objevíte v něm různé nástroje, které se kdysi používaly nejenom ve mlýně.
        05:55
        Rodiče na start
          Popadněte běžecké boty a rodiče a přijďte do pražské stromovky na benefiční běh pro celou rodinu! Čeká na vás trať na 5 kilometrů i minitratě pro nejmenší, opičí dráha, jojo workshop a výtvarné dílničky.
          07:02
          Sýrobraní
            Cítíte tu vůni? To začíná sýrobraní, kde můžete ochutnat nejrůznější druhy sýrů. Uvidíte, jak se sýr vyrábí, jak se stříhá vlna ovečkám, a budete si moci vyzkoušet předení na kolovratu i tkaní. Ty menší se budou moci také povozit na konících, ať už živých nebo dřevěných na kolotoči, přijede loutkové divadlo i další atrakce!
            08:34
            Budějovické želvování
              Rozhýbejte šedou kůru mozkovou a zapojte se do venkovní týmové soutěže v Českých Budějovicích. Úkolem týmu je najít jednotlivá stanoviště, luštit šifry a plnit zábavné úkoly. Hra začíná už v 9 hodin a probíhá venku v okolí centra Českých Budějovic. Odměna a pár překvapení čekají na všechny, kterým se podaří úkoly splnit. Pro dětské kategorie hra končí v 15.00, pro ostatní v 18.30.
              09:19
              Hrad a zámek Bečov nad Teplou
                Na hradě a zámku Bečov se ukrývá velký podklad – relikviář sv. Maura. Památka, která je celá ze zlata, si vysloužila svůj vlastní prohlídkový okruh, na kterém navštívíte pět místností zámku. Dozvíte se vše o pohnuté historii této vzácné památky a vyslechnete si napínavý příběh tohoto relikviáře. Uvidíte, co se v tomto zlatém domečku ukrývá.
                12:02
                Den sokolnictví a lovectví
                  Už jste někdy drželi na ruce dravého ptáka? Pokud si to chcete vyzkoušet, využijte příležitost na Horním hradě. Nad vašimi hlavami tu budou lítat cvičení dravci a sovy! Sokolníci ze záchranné stanice Penthea předvedou úžasné letové ukázky se svými svěřenci. Kromě toho si bude moci zastřílet si z luku nebo z kuše.
                  13:19
                  Den Země
                    Země má svůj den a my vás zveme pořádně to oslavit do KovoZoo. V rámci bohatého programu budete vybírat jméno pro slona, čeká vás pohádková zahrada, pirátská soutěž, kovářská show, motokárová dráha a různá vystoupení.
                    13:59
                    Muzeum lesnictví
                      Na zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou najdete první lovecké muzeum na Ohradě, které vzniklo již v roce 1842! Do tajů lesnictví, myslivosti, rybářství i sokolnictví vás zasvětí místní výstava, plná zajímavostí ze života v lese, ale i loveckých zbraní, rybářského náčiní a technik lovu i historie sokolnictví. V okolí zámku se pak nachází park i známý rybník Bezdrev a Zoologická zahrada Ohrada.
                      16:28
                      Čarodějnice
                        Slet čarodějnic
                        Na hrad Hukvaldy se sletí čarodějnice z celého okolí! Nezapomeňte si na tento rej kostým, protože budete mít nejenom vstup zdarma, ale také ty nejlepší čarodějnice budou odměněny! Těšit se můžete na rytířská představení a vyvrcholením dne bude upálení nejstrašnější čarodějnice, která bude samozřejmě místní a nelidská.
                        Lampionový průvod a pálení čarodějnic
                        Rozsviťte si lampion a posviťte si na pálení čarodějnic. V Liberci se začíná ve 20 hodin lampiónovým průvodem, sraz je na náměstí Dr. E. Beneše. Průvod půjde do Dětského koutku v Lidových sadech, kde po příchodu společně upálíte čarodějnici. K této velkolepé podívané nebude chybět opékání špekáčků či noční jízdy ve vláčku a na ruském kole.
                        Čarodějnice na Ladronce
                        Oblíbené pálení čarodějnic neobejde ani Prahu! I tady, na Ladronce se chystá spousta čarodějnických atrakcí, bude se volit Miss čarodějnice, Čarodějnice na kolečkách a vybírat výherce soutěže o nejhezčí vyrobenou čarodějnici. Těšit se můžete na Čarodějný salón, dílničku i taneční školu! Chybět nebude opékání buřtů na pořádném ohni, ani divadelní stan s nejrůznějšími pohádkami.
                        Pálení čarodějnic a stavění mája
                        Pozor, pozor, chystá se slet čarodějnic všeho věku z celé Bystřice i okolí. Buďte u toho, když večer zahoří pořádná hranice, na které se upálí čarodějnice a hned se postaví vysoká májka. Chasníci ji tradičně vztyčí v Hliníku a budou ji dobře hlídat.
                        17:24
                        Soutěž
                          18:13
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            1. května 2015

                            Přehled dílů

                            650 dostupných
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Muzeum Vysočiny Jihlava

                            28. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            22. června

                            9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                            22. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            15. června

                            Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                            15. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            8. června

                            600. výročí bitvy u Malešova — Keltský dětský den v Zemi Keltů — Muzeum lidových staveb v Kouřimi — Vybarvený běh v Kroměříži — Festival Dotkni se Písku — Festival Doteky v Horním Maršově — Včelí svět v Hulicích — Den stromů na hradě Lukov — Přehlídka filmů Okna do světa — Vietnam blízký a vzdálený — Nepřítel naslouchá v Areálu čs. opevnění v Šatově — Soutěž — Rekapitulace

                            8. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž20 minut

                            1. června

                            Den dětí na Zubačce — Jízdy důlním vláčkem Kateřina v rezervaci SOOS — Pradědečkův traktor — Muzeum techniky Sokolov — Den dětí v Safari parku / S vysloužilcem do zoo — Dětský den na dostizích ve Velké Chuchli — Muzeum Boženy Němcové — Pohádkový les — Den dětí v Zoo Ostrava — Areál Žireč - Cyklomuzeum a Bylinková zahrada — Hradní hrátky — Soutěž — Rekapitulace

                            1. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž20 minut

                            25. května

                            Veletrh vědy v Praze Letňanech — Divadlo patří dětem – Příbram — Nejkrásnější pohádky v Brně — Bitva u Lipan — Slované na huti v Adamově — Jaro na dědině v Rožnově pod Radhoštěm — Hrad Vildštejn – Muzeum hasičské techniky — Dětský den v rámci festivalu Khamoro v Praze — Pohádkový park na zámku Sychrov — Pohádkový den v Jablonném v Podještědí — Muzeum Fatamorgana ve Františkových Lázních — Narozeniny Maxipsa Fíka v Kadani — Soutěž — Rekapitulace

                            25. 5. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            18. května

                            Pískoviště Písek — Oživlý hrad Boskovice — Muzeum autíček — Springteen — Den otevřených dveří Českého rozhlasu — Brněnská muzejní noc — Vodojemy na Špilberku — Geopark Brd a Podbrdska — Highland games — Broučkův dům – Muzeum Náchodska — Srdcem pro Nelinku — Soutěž — Rekapitulace

                            18. 5. 2024 na ČT :D

                            Napište nám