20 minut
Tamtam

30. ledna 2015

Část: Mini orlický maraton

Obsah dílu

Tajná bitva — Pohádkové dny ve Svíčkárně Rodas — Dálky s vůní sakury — Mini orlický maraton — Za zimních večerů v chalupách; O včelách a lidech — Rally Ice Tour — Hrady a zámky objevované a opěvované — Karnevaly — PragoFFest — Technická herna Brno — Výstava opuštěných koček — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:58
Tajná bitva
    Vraťte se s námi zpátky do dob středověku! Odvážní rytíři se utkají už tuto sobotu ve velkolepé bitvě. Příběhy z dávných časů vás nenechají chladnými ani v tomto zimním období. Velká středověká paráda začíná v 10 hodin průvodem na náměstí, kde vám zatančí krásné tanečnice a chybět nebude ani ukázka středověkých šermířských soubojů. Velká bitva pak započne v 15 hodin.
    02:44
    Pohádkové dny ve Svíčkárně Rodas
      Už jste si někdy vyrobili vlastní svíčku? Teď si jich pár v plzeňské svíčkárně můžete vytvořit. Kromě zdobení svíček můžete vyzkoušet nasýpání koupelové soli do lahviček, vykrajování mýdel, vyrábění voskových pastelek a další zajímavé techniky. A navíc každý, kdo přinesete dobré vysvědčení, dostanete svíčku zdarma. Vysvědčení vám zkontrolují pohádkové postavy.
      03:27
      Dálky s vůní sakury
        Nechte si vyprávět příběh o chudé české učitelce, která se sama vydala do světa za poznáním. Podařilo se ji třikrát obeplout svět a ze všech zemí ji nejvíce učarovalo Japonsko, odkud přivezla např. tradiční kimona, vějíře, samurajskou výzbroj, hračky japonských dětí či dřevořezy. Na výstavě nebude chybět herna, kde si budete moci vyzkoušet umění kaligrafie, vyrobit si origami či japonské panenky. A navíc se můžete na chvilku stát zápasníkem sumó nebo si vyzkoušet tradiční japonský oděv a účes.
        06:28
        Mini orlický maraton
          V zdravém těle zdravý duch, tak neseďte doma a využijte zimní nadílku v Orlických horách. Zveme vás na minimaraton, který začíná ve 12 hodin. Vyrazit můžete na tratě dlouhé 500 metrů, 1 kilometr, nebo 3 kilometry a závodí se ve všech věkových kategoriích! A nezapomeňte, že výdej startovních čísel probíhá od pátku až do soboty do 11 hodin v jídelně základní školy v Deštném!
          07:13
          Za zimních večerů v chalupách; O včelách a lidech
            Kdysi byla zima dlouhá a sněhu byly kupy – tak vypráví o zimě nejedna babička. Zveme vás na výstavu, která vám prozradí, jak se žilo kdysi za dlouhých zimních večerů v chalupách. Celá rodina se každý večer scházela ve světnici - to byla jediná místnost v domě, kde se topilo a svítilo. Spolu dělali drobné práce, vyprávěli si pohádky a zajímavé příběhy, zpívali si a nechybělo ani dobré jídlo od babiček.
            Nahlédněte pod dvířka úlů a poznejte, jak se žije včelám. Na výstavě O včelách a lidech nebudou chybět zajímavé informace ze života včel, pranostiky či včelí kalendář. Chybět nebudou ani včelíny a další včelařské předméty používané od dávné minulosti až dodnes. Budete si také moci vyzkoušet, jak včela sbírá med a pyl nebo jak staví své voskové obydlí. Těšit se můžete i na výtvarné dílny.
            08:01
            Rally Ice Tour
              Populární automobiloví závodníci se svým fanouškům představí trochu netradičně – na ledové ploše! Účastníci mistrovství světa v rally Martin Prokop, Jan Tománek a další sehrají napínavý hokejový zápas a těšit se můžete i na doprovodný program. Před stadionem budou vystaveny skutečné závodní vozy a své umění předvedou i piloti autíček na dálkové ovládání. Zájemci si to budou moci také vyzkoušet.
              09:00
              Hrady a zámky objevované a opěvované
                Poznejte největší poklady českých hradů a zámků na jednom místě! V Jízdárně Pražského hradu na vás čeká výpravná výstava, která vám představí Relikviář svatého Maura, Budyšínský rukopis Kosmovy Kroniky, ale i české, moravské a slezské hrady a zámky i jejich strážce, v každé generaci znovu „objevované“ a znovu „opěvované“. Všechnu tu nádheru otevřou monumentální středověká vrata z hradu Karlštejn. A co bude dále? To uvidíte na Pražském hradě.
                12:00
                Karnevaly
                  Karneval v expozici cesty časem
                  Maškarní ples na šlechtickém dvoře pořádají v Třebíči přímo na zámku. Vítáni jsou princové, princezny, všichni dvořané, šašci a další pohádkové bytosti. Zatančit si budete moci na tradičním zámeckém bálu a pro nebojácné účastníky pak bude následovat stezka odvahy pro chrabré rytíře.
                  Dětský maškarní karneval
                  Princezny, rytíři, čarodějové či zlobřice, prostě všechny nejrůznější pohádkové bytosti zveme na maškarní karneval, kde nebude nouze o tanec, soutěže a různé veselé hry. V Dolních Kounicích to bude opravdový rej masek, tak to nezmeškejte!
                  Vstupné pro děti je 15 Kč děti a pro dospělé 20 Kč.
                  Dětský karneval Velká Bystřice
                  Pořádně si zaskotačit budete moci už tuto neděli ve Velké Bystřici. Připravili si pro vás dětský karneval s modelováním balonků a neotřelým programem. Stačí si vymyslet masku a můžete strávit spolu s kamarády a rodiči parádní odpoledne plné písniček, tance a soutěží. A pozor, všechny masky budou odměněny!
                  12:45
                  PragoFFest
                    Dny, kdy si můžete od ráno do večera hrát, jsou tady! Začíná totiž PragoFFest. Těšit se můžete jako každý rok i teď na skvělé atrakce, hosty a zejména velkou hernu deskových her, turnaje, výuky, obrovskou hernu konzolí a počítačů. Chybět nebude ani pořádně nadupaný doprovodní program jako taneční vystoupení, hudební hry či fireshow, prostě všechno, co se dá hrát naleznete na PragoFFestu!
                    13:59
                    Technická herna Brno
                      Zábavu a poučení naleznete v technické herně v Brně. Objevíte záludné zákonitosti fyziky a jejich praktické využití, sami totiž budete moci experimentovat a sledovat, jak váš pokus dopadne. Hlavní zásadou v herně je, abyste všechno pořádně prozkoumali!
                      16:50
                      Výstava opuštěných koček
                        Jsou přítulné, čistotné a umí skvěle mňoukat. Prostě kočky domácí jsou šelmičky k pomazlení. Pokud byste si rádi jednoho chlupatého mazlíčka pořídili, zajděte si tuto sobotu na Toulcův dvůr. Právě tady na vás bude čekat sto kočiček, které hledají svůj domov. Pro malé návštěvníky budou připraveny soutěže v duchu „Děti kočkám, kočky dětem" a na hlavním pódiu uvidíte také ukázky výcviku asistenčních psů PEStré společnosti.
                        17:36
                        Soutěž
                          18:15
                          Rekapitulace
                            Přehrát celé video
                            Stopáž21 minut
                            Další díl
                            6. února 2015

                            Přehled dílů

                            650 dostupných
                            Stopáž20 minut

                            6. července

                            Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                            6. 7. 2024 na ČT :D
                            Stopáž3 minuty

                            Tamtam plus

                            Les u Humpolce

                            5. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž20 minut

                            29. června

                            Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                            29. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž4 minuty

                            Tamtam plus

                            Muzeum Vysočiny Jihlava

                            28. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž21 minut

                            22. června

                            9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                            22. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            15. června

                            Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                            15. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            8. června

                            600. výročí bitvy u Malešova — Keltský dětský den v Zemi Keltů — Muzeum lidových staveb v Kouřimi — Vybarvený běh v Kroměříži — Festival Dotkni se Písku — Festival Doteky v Horním Maršově — Včelí svět v Hulicích — Den stromů na hradě Lukov — Přehlídka filmů Okna do světa — Vietnam blízký a vzdálený — Nepřítel naslouchá v Areálu čs. opevnění v Šatově — Soutěž — Rekapitulace

                            8. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž20 minut

                            1. června

                            Den dětí na Zubačce — Jízdy důlním vláčkem Kateřina v rezervaci SOOS — Pradědečkův traktor — Muzeum techniky Sokolov — Den dětí v Safari parku / S vysloužilcem do zoo — Dětský den na dostizích ve Velké Chuchli — Muzeum Boženy Němcové — Pohádkový les — Den dětí v Zoo Ostrava — Areál Žireč - Cyklomuzeum a Bylinková zahrada — Hradní hrátky — Soutěž — Rekapitulace

                            1. 6. 2024 na ČT :D
                            Stopáž20 minut

                            25. května

                            Veletrh vědy v Praze Letňanech — Divadlo patří dětem – Příbram — Nejkrásnější pohádky v Brně — Bitva u Lipan — Slované na huti v Adamově — Jaro na dědině v Rožnově pod Radhoštěm — Hrad Vildštejn – Muzeum hasičské techniky — Dětský den v rámci festivalu Khamoro v Praze — Pohádkový park na zámku Sychrov — Pohádkový den v Jablonném v Podještědí — Muzeum Fatamorgana ve Františkových Lázních — Narozeniny Maxipsa Fíka v Kadani — Soutěž — Rekapitulace

                            25. 5. 2024 na ČT :D
                            Stopáž21 minut

                            18. května

                            Pískoviště Písek — Oživlý hrad Boskovice — Muzeum autíček — Springteen — Den otevřených dveří Českého rozhlasu — Brněnská muzejní noc — Vodojemy na Špilberku — Geopark Brd a Podbrdska — Highland games — Broučkův dům – Muzeum Náchodska — Srdcem pro Nelinku — Soutěž — Rekapitulace

                            18. 5. 2024 na ČT :D

                            Napište nám