21 minut
Tamtam

12. září 2014

Část: Sport a odpočinek

Obsah dílu

Festival Babí léto — Barvám neutečeš — Sport a odpočinek — Šumavské Kašperské Hory — Znojemské historické vinobraní — Indiánské léto — Máme rádi zvířata — Witte dětský triatlon — Pohádkový les — Muzeum loutek — Festival dřeva — Jičín – město pohádky — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:25
Festival Babí léto
    Zatahejte s námi sluníčko za nohu, ať nám hezky svítí na Festivalu Babí léto. Už po dvacáté páté na nás čekají krásné divadelní pohádky, spousta koncertů (přes punk, violoncello i etno) i přednášky a ukázky (arteterapie, hiporehabilitace) v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. Chybět nebudou workshopy, výtvarné tvoření, šachy, softbalový trenažér, letové ukázky dravců a sov či lanový park.
    02:45
    Barvám neutečeš
      Zelená, modrá, červená, žlutá – barvy tady lítají všude, kam se podíváte! O co běží? Nastupte na start v bílém oblečení a v cíli budete krásně barevní. Zveme vás na zábavný rodinný 5kilometrový závod, při kterém míjíte na každém kilometru trati stanoviště se sypači, kteří po vás hází syté práškové barvy. Děti i dospělí, jednotlivci i skupiny, tady barvám neutečete!
      03:46
      Sport a odpočinek
        Kde si můžete pořádné zaskotačit a pak si třeba opéct buřty nebo nachytat ryby? V Hluboké nad Vltavou mají obří dřevěný hrad plný různých prolézaček a skluzavek. Vyzkoušet si můžete i lezeckou stěnu a pak si zahopsat na opravdu obří trampolíně, kam se vejdou i dospěláci. A pokud se vám zachce na procházku, v okolí Hluboké je množství rybníků, lesů, přírodních i sídelních zajímavostí.
        07:04
        Šumavské Kašperské Hory
          Velké slavnosti se chystají v Kašperských Horách – na své si přijdou velcí i malí. Divadelní pohádky, karaoke a k tomu tvořivé dílny, kde si budete moci vytvořit odznáčky, drobnosti z keramiky, dřeva či papíru. Bude se soutěžit v malování a stavění Kašperského hradu z písku. A možná přijde i kouzelník! Náměstí se zaplní stánky řemeslníků a farmářů a přijedou i místní hasiči, kteří předvedou historickou hasičskou techniku.
          08:24
          Znojemské historické vinobraní
            Na vinobraní nebude na košt jenom víno! Ochutnat budete moct různé středověké speciály a také speciální historický program. Připravte se na lukostřelbu, fotografování na velbloudech a zkoušku zručnosti v kejklířské dílně a v soutěži. Uvidíte středověké vojenské ležení, ukázky dobových her šermířů či kouzla a čáry kouzelníka Honzy. A pro všechny děti do 99 let jsou připraveny veselé hry!
            09:46
            Indiánské léto
              Prožijte den na Divokém západě, mezi indiány a kovboji. Stačí zajít do městské knihovny v Karlových Varech. Připravili tady pro vás den plný soutěží a zábavných úkolů, samozřejmé, vše v duchu bílých a rudých bratrů! Kromě dobrodružného programu (nebude se jenom číst!) se každou hodinu losují zajímavé ceny. A aby to byla pořádné divoká událost, můžete přijít v kostýmech!
              10:19
              Máme rádi zvířata
                Vydejte se za zvířátky do Zoo Dvorec, mají tady nové terárium kober a připravili si pro vás nově pravidelné komentované krmení zvířátek. Uvidíte, jak umí mlsat papoušci, medvěd hnědý, šimpanz, tapír, pavián či divoké šelmy. Ošetřovatelé vás seznámí se životem těchto zvířat, dozvíte se o složení jídelníčku, jaká mají jména, odkud k nám zvířata přišla a další zajímavosti.
                13:19
                Witte dětský triatlon
                  Běh se stal velice oblíbeným sportem – dospěláci běhají před i po práci a děti mají štěstí, že můžou běhat i ve škole. Pořádně si zaběhat a vyřádit se můžete na dětském triatlonu, který je připraven pro děti od 2 do 10 let na originálních tratích na střeše výrobní haly Witte Automotive. Čekají na vás disciplíny: překážkový běh (pro nejmenší prolézaná), kolo (pro nejmenší odstrkávadlo) a běh. Soutěží se ve 4 kategoriích podle věku.
                  14:00
                  Pohádkový les
                    Vstupte do pohádkového lesa. V něm budete plnit veselé úkoly, hledat ukrytý poklad, upravovat popletené pohádky, zvážíte se na čertovské váze a ti šťastnější si dokonce budou moci vymazat zápis v knize hříchů! A za prokázání odvahy dostanete v cíli hry grilované buřty. Celá pohádková trasa je dlouhá asi 5 km a vede mezi skalami s krásnými výhledy na Český ráj.
                    14:52
                    Muzeum loutek
                      Objevte svět loutek. V brněnském Muzeu loutek najdete sbírku známých i méně známých pohádkových loutek – marionet, maňásků, manekýnů i divadelních dekorací. Téměř tisíc loutek se tady na vás bude usmívat, křenit i tvářit výhružně, ale vy se nebojte, protože to se jenom tak skvěle zhostily divadelní role v pohádce.
                      17:05
                      Festival dřeva
                        Kde to bude o víkendu vonět dřevem? V Ostravě na Festivalu dřeva. Tady uvidíte největší profesionální dřevorubeckou šou s disciplínami jako přesekávání stojícího kmene o průměru 30 cm. Závodník naseká blok nejdříve do poloviny z jedné strany, poté jej oběhne a doseká ze strany druhé. I mimo pódium se bude na co koukat, připraven je jarmark řemesel, jak jinak, plný dřevěných výrobků.
                        17:47
                        Jičín – město pohádky
                          Vydejte se s námi cestou i necestou do pohádky. V Jičíně ožije spousta filmových i divadelních pohádek, připraveny jsou tvůrčí dílny (např. animační dílna) a pro odvážné velká výzva pokusit se zdolat osmimetrovou lezeckou skálu uprostřed náměstí. A pozor, nebudou chybět ani postavičky z ČT :D a stan našeho webového hřiště Déčko.cz.
                          17:56
                          Soutěž
                            18:41
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž20 minut
                              Další díl
                              19. září 2014

                              Přehled dílů

                              652 dostupných
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              29. června

                              Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                              29. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Muzeum Vysočiny Jihlava

                              28. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              22. června

                              9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                              22. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž21 minut

                              15. června

                              Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                              15. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž21 minut

                              8. června

                              600. výročí bitvy u Malešova — Keltský dětský den v Zemi Keltů — Muzeum lidových staveb v Kouřimi — Vybarvený běh v Kroměříži — Festival Dotkni se Písku — Festival Doteky v Horním Maršově — Včelí svět v Hulicích — Den stromů na hradě Lukov — Přehlídka filmů Okna do světa — Vietnam blízký a vzdálený — Nepřítel naslouchá v Areálu čs. opevnění v Šatově — Soutěž — Rekapitulace

                              8. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž20 minut

                              1. června

                              Den dětí na Zubačce — Jízdy důlním vláčkem Kateřina v rezervaci SOOS — Pradědečkův traktor — Muzeum techniky Sokolov — Den dětí v Safari parku / S vysloužilcem do zoo — Dětský den na dostizích ve Velké Chuchli — Muzeum Boženy Němcové — Pohádkový les — Den dětí v Zoo Ostrava — Areál Žireč - Cyklomuzeum a Bylinková zahrada — Hradní hrátky — Soutěž — Rekapitulace

                              1. 6. 2024 na ČT :D

                              Napište nám