21 minut
Tamtam

5. září 2014

Část: Mariánská sklářská pouť

Obsah dílu

Kuronské slavnosti — Festival Sporťáček — Ulička řemesel — Kde bydlí kuře — Slavnosti chleba — Festival Kefír — Strašidelní zámek DraXmoor — Mariánská sklářská pouť — Filharmonici na pokračování — Houbový park — Jičín – město pohádky — Daňkovské drakobraní — Soutěž — Rekapitulace

Části dílu

01:39
Kuronské slavnosti
    Připravte si úsměv, hlasivky i ruce, přichází vévoda Kuronský a jeho družina. V pozoru jsou už i hudebníci z Náchodu, kteří zahrají dobové písničky. Do hudby bude znít cinkání, broušení a další zvuky z řemeslných stánků. Seběhnou se sem bojechtiví vojáci a šermíři, které vystřídají vystoupení různých uměleckých skupin – bude to prostě velká veselice.
    02:35
    Festival Sporťáček
      Ještě nevíte, který sport je pro vás ten pravý? Navštivte festival Sporťáček, tady si budete moci vyzkoušet, co vás nejvíc baví. Chcete hrát lakros, florbal nebo dělat moderní gymnastiku? Po celý den tu budou sportovci a trenéři představovat nejrůznější disciplíny a tak můžete na místě zjistit, ve kterém sportu jste skuteční přeborníci.
      03:25
      Ulička řemesel
        Projděte se s námi uličkou plnou starých řemesel. Uvidíte, jak to vypadalo za dob vašich prarodičů a praprarodičů. Ulička se nachází v brněnském Technickém muzeu a tvoří ji dílny drobných řemeslníků – hodináře, zámečníka, knihaře, ševce, najdete tady i zubní ordinaci, krejčovský a kadeřnický salon, koloniál s pražírnou kávy či hospodu.
        06:21
        Kde bydlí kuře
          Žluté Kuře, maskot sbírky Pomozte dětem, vás zve na charitativní akci plnou zábavy. Budete spolu putovat zahradou a vyzkoušíte si, jaký je život s hendikepem. Tento rok má podtitul Piknik s Kuřetem, a proto s každým splněným úkolem si naplníte piknikový košíček, který si odnesete domů. Těšit se můžete i na megabubliny, vystoupení kouzelníka či animoterapeuta – prasátko Chrochtu.
          07:03
          Slavnosti chleba
            Voňavý, křupavý, čerstvý, žitný a všelijaký jiný může být chléb – potravina, na které si pochutnávali už naši prapředkové. Na Slavnosti chleba se různého pečiva najíte do sytosti – péct se bude např. ve vojenské polní pekárně a do křupání vám budou hrát folklorní soubory dětí i dospěláků z jižní Moravy i ze Slovenska. Dobrou chuť!
            08:10
            Festival Kefír
              Hej všichni, už jste to slyšeli? Chystá se další bejbypunkový festival pro celou rodinu, a to znamená pořádně nadupané atrakce – kromě spousty kapel a divadel pro malé i velké si můžete užít čtení z festivalové postele, které obstarají známí herci, můžete se vyřádit na mičudové louce, zajezdit si na oslíkovi nebo se ukrýt do sledovacího posedu.
              09:36
              Strašidelní zámek DraXmoor
                Stará sýpka se proměnila na strašidelný zámek, ve kterém se projdete pohádkovým tržištěm a vyzkoušíte si svoji odvahu v několika patrech plných strašidel. Na úvod vás do strašidelné atmosféry vtáhne 3D film o místních čarodějnicích, navštívíte pravou upírskou hostinu, potkáte mluvící a hýbající se čarodějnice, projdete přes oživlý hřbitov a vyskakovat na vás budou příšery ze všech stran!
                12:21
                Mariánská sklářská pouť
                  Skleničky, vázy i sochy – vše se dá vyrobit ze skla, které umí být křehké, ale i pěkně tvrdé. V bývalé sklářské osadě v Jizerských horách najdete stánky s různými skleněnými výrobky, uvidíte ukázky starých řemesel, koncerty a pohádky Štěpánčina divadélka. Odvážlivci si mohou zkusit jízdu na koni nebo sjet lanovkou přes řeku Kamenici.
                  13:04
                  Filharmonici na pokračování
                    Ouška nastavit, směřujeme do filharmonie. Ne však na žádný koncert vážné hudby, ale na veselé hraní a povídání si o nástrojích a hudbě. Dá se na fagot zahrát hladové břicho? A na klarinet páv? Je pikola manželka pikolíka? A dá se na zahradní hadici troubit jako na lesní roh? Vyzkoušíte si to sami, samozřejmě, s pomocí zkušených hudebníků.
                    14:05
                    Houbový park
                      Kde letos poroste nejvíc hub? Těch pohádkových určitě v Houbovém parku! Kromě nich se tady ukrývá Ráj skřítků, přímo u hradu princezny Sáry. Tito Skřítci v noci pracují a přes den se stávají figurkami, které můžeme obdivovat v okolí jejich chaloupek. Cestou po parku narazíte na muzeum Fosílií. Mají zde originální dinosauří a mamutí kosti či žraločí a mosasauří zuby.
                      16:04
                      Jičín – město pohádky
                        Vydejte se s námi cestou i necestou do pohádky. V Jičíně ožije spousta filmových i divadelních pohádek, připraveny jsou tvůrčí dílny (např. animační dílna) a pro odvážné velká výzva pokusit se zdolat osmimetrovou lezeckou skálu uprostřed náměstí. A všechnu pohádkovou parádu zakončí výlet parním vláčkem do Českého ráje!
                        16:52
                        Daňkovské drakobraní
                          Spousta ohně i zábavy bude na letošním drakobraní. Potkáte tu draky z celého světa, statečné rytíře, krásné princezny a jiné pohádkové bytosti. Připravili si pro vás pohádkové úkoly, veselé dílničky a pro nebojsy zase střelbu z luku a kuše. A chybět nebudou pohádky, tržiště či svět fantazie a kouzel!
                          17:31
                          Soutěž
                            18:08
                            Rekapitulace
                              Přehrát celé video
                              Stopáž21 minut
                              Další díl
                              12. září 2014

                              Přehled dílů

                              652 dostupných
                              Stopáž20 minut

                              13. července

                              Za trilobity a dinosaury — Den s geologem — Národopisné muzeum Slánska v Třebízi — Olešnický kvítek — Tropická charitativní pouť v České Skalici — Zmrzlinový den na zámku Opočno — Zoologická zahrada Ústí nad Labem — Dětské prohlídky s Bílou paní — Legionářský marš — S houkačkou po Praze aneb automobily zachraňující životy — Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici — Soutěž — Rekapitulace

                              13. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Rožmitál pod Třemšínem

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              6. července

                              Downhill Cup — Stůj, nebo střelím! — České mozky léčí svět — Ve znamení kalicha — Slavnosti Pernštejn — Tim Burton – Návraty v Obecním domě — Zvonečkový jarmark — Dětské prohlídky na Duchcově — Výstava bonsají Libochovice — Skanzen Zubrnice — Folk festival Dambořice — Soutěž — Rekapitulace

                              6. 7. 2024 na ČT :D
                              Stopáž3 minuty

                              Tamtam plus

                              Les u Humpolce

                              5. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž20 minut

                              29. června

                              Historický den na hradě Šternberk — Hosínské zvonění — České muzeum stříbra — Býčí skála — Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě Hukvaldy — Den pozemního vojska - BAHNA — Podlipanské muzeum v Českém Brodě — Slavnosti Pernštejnského panství — Římané a Kelti na Chalupské Štěpánce — Zoo Liberec — Klášter Sázava - prohlídka a tvoření — Soutěž — Rekapitulace

                              29. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž4 minuty

                              Tamtam plus

                              Muzeum Vysočiny Jihlava

                              28. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž21 minut

                              22. června

                              9. narozeniny Zoo Tábor — Běh pro Jedličku — IQ Park Liberec — Den pro včely — Letecký den v Žamberku — Paddle Fest Jizera — Zámek Mníšek pod Brdy — Slavnost královny Johanky — Evropský šampionát vozítek s pedály — Zoopark Zájezd — Letní scény Prahy 10 — Soutěž — Rekapitulace

                              22. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž21 minut

                              15. června

                              Světový Den větru - Den otevřených dveří větrných elektráren a větrných mlýnů — Historical Airshow 2024 — Botanická zahrada Liberec — Historická slavnost Barchan — Den malých záchranářů — Dopravní nostalgie a DOD ve Slatině — Ševci - výstava v žebráckém muzeu — Pochod švihlé chůze v Týně nad Vltavou — Sportovní den ve vile Stiassni — Tělo v těle — Pražská muzejní noc — Soutěž — Rekapitulace

                              15. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž21 minut

                              8. června

                              600. výročí bitvy u Malešova — Keltský dětský den v Zemi Keltů — Muzeum lidových staveb v Kouřimi — Vybarvený běh v Kroměříži — Festival Dotkni se Písku — Festival Doteky v Horním Maršově — Včelí svět v Hulicích — Den stromů na hradě Lukov — Přehlídka filmů Okna do světa — Vietnam blízký a vzdálený — Nepřítel naslouchá v Areálu čs. opevnění v Šatově — Soutěž — Rekapitulace

                              8. 6. 2024 na ČT :D
                              Stopáž20 minut

                              1. června

                              Den dětí na Zubačce — Jízdy důlním vláčkem Kateřina v rezervaci SOOS — Pradědečkův traktor — Muzeum techniky Sokolov — Den dětí v Safari parku / S vysloužilcem do zoo — Dětský den na dostizích ve Velké Chuchli — Muzeum Boženy Němcové — Pohádkový les — Den dětí v Zoo Ostrava — Areál Žireč - Cyklomuzeum a Bylinková zahrada — Hradní hrátky — Soutěž — Rekapitulace

                              1. 6. 2024 na ČT :D

                              Napište nám