Ryby a mořské plody

Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem

K adventu patří ryba a jednou z nejlahodnějších úprav je pečení na bylinkách s česnekem. A s citronem, samozřejmě.

30 minut, pečení 15–20 minut

pro 4 osoby

4 pstruzi (á 250 g)
500 g hrubozrnné soli
2 hrsti čerstvých bylin (tymián, rozmarýn, oregano,
hladkolistá petržel, koriandr), ale klidně i víc
1 citron, nakrájený na plátky
1 lžíce soli
4 lžíce ochuceného domácího oleje
1 limetka

Pstruhy promneme v soli, aby se zbavili povlaku na šupinách, omyjeme, osušíme papírovými ubrousky a naplníme bylinkami a plátky citronu. Zlehka osolíme, zakápneme olivovým olejem a upečeme na pánvi nebo na grilu doměkka, zhruba 15–20 minut. Lze je zabalit i do pečicího papíru či alobalu a upéct v balíčku. Podáváme s limetkou rozkrojenou na polovinu k dochucení.

Další recepty Celý díl