Zemlbába Jany Prachařové
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/216/216522160050012/510924.jpg?1703800884)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_4849.jpg?1703800905)
Recept podle Lindiny tchyně. Sladký, na jazyku se rozplývající moučník, nebo i hlavní jídlo.
20 minut, pečení 20 minut
pro 4 osoby
1 velká vánočka
7 jablek
250 g másla
500 g měkkého tvarohu
1 bio citron
1 skořicový cukr
3 vejce
2 vanilkové cukry
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci nebo na pánvi jablka osmažíme na ¾ kostky másla. Dáme stranou. Poté v tvarohu rozmícháme 3 žloutky, skořicový cukr a nastrouhanou kůru z citronu. Také dáme stranou. Ze zbylých bílků s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhý sníh. Rozehřejeme troubu na 180 °C, velký pekáč vyložíme pečícím papírem a vánočku nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme zbylé máslo a postupně vršíme plátky vánočky, které zakápneme trochou másla. Pak jablka, znovu vánočka s máslem, tvaroh, vánočka, máslo a nakonec sníh. Pečeme 15 min.