Hovězí po burgundsku
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050014/439010.jpg?1449240452)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_3298.jpg?1703916859)
30 minut, pečení 4 hodiny
pro 4 osoby
1 kg hovězí plece
2 lžíce olivového oleje
100 g slaniny
3 mrkve
1 celer
5 cibulí
1 celý česnek
400 g konzervovaných loupaných rajčat
3 větvičky rozmarýnu
malé žampiony
400 ml červeného vína
300 ml vody
Troubu předehřejeme na 130 °C. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a zprudka ho opečeme dohněda. Slaninu nakrájíme na kostičky. Orestované maso vyjmeme a do volné pánve vsypeme slaninu. Zatímco se slanina peče, oloupeme mrkev, celer a cibuli, nakrájíme je nadrobno a přidáme ke slanině. Společně opékáme zhruba 5 minut, přidáme maso, česnek, loupaná rajčata, rozmarýn, víno a vodu. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 3 hodiny doměkka. Poté vyndáme z trouby, přidáme žampiony, osolíme a přidáme ještě trochu červeného vína. Dáme ještě na hodinu do trouby. Na konec přidáme kus másla na zjemnění.