Ryby a mořské plody
Česká ryba – rybí pekáč


2 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 filety z kapra
2 menší pstruzi
200 g amura
200 g štiky
2 menší líni
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron + k podávání
4 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky estragonu
1 lžíce kmínu
5 stroužků česneku
2 lžíce másla
200 ml suchého bílého vína
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme olejem, vsypeme do něj cibuli, na ní vyskládáme očištěné ryby, osolíme, opepříme, zakápneme citronem, přidáme bylinky, kmín a česnek, poklademe máslem, zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut. Poté odklopíme, podlijeme vínem a vypečenou šťávou a pečeme odkryté ještě 10 minut doměkka.