Nakládaný hermelín
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050008/430701.jpg?1445586684)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_3234.jpg?1704008944)
20 minut + odležení 3–5 dní
pro 4 osoby
4 hermelíny
1 chilli paprička podle chuti
1 palice česneku
sůl
1–2 červené cibule
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžička kuliček nového koření
150 ml rostlinného oleje
4 nakládané papriky kozí roh nebo 8 feferonek
4 bobkové listy
Hermelíny podélně rozřízneme. Chilli papričku rozřízneme, vyjmeme semínka a nakrájíme nadrobno, 4 stroužky česneku prolisujeme a promícháme se špetkou soli a chilli papričkou. Pastou potřeme řeznou plochu hermelínů, a pokud zbyde, potřeme i jejich povrch. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a trochu jich dáme do hermelínů. Přidáme černý pepř a nové koření, přiklopíme a opatrně naskládáme do sklenice. Obložíme zbylým česnekem nakrájeným na plátky, cibulí, nakládanými paprikami či feferonkami a bobkovým listem a zalijeme olejem. Uzavřeme víčkem a necháme uležet, nejméně 3 dny, v lednici alespoň 5 dní.