Saláty

Kimchi

45 minut, kvašení 4–6 dnů

pro 4 osoby (asi 1,5 kg)

1 pekingského zelí
80 g mořské soli
1 l vody
2 lžíce rýžové mouky
2 lžíce krupicového cukru
9cm kořen čerstvého zázvoru
10 stroužků česneku
30 g jemného chilli koření
60 ml rybí omáčky
370 g jarních cibulek
1 cibule
1 svazek ředkviček

Zelí nakrájíme na pěticentimetrové kousky, nasolíme a necháme 2 hodiny marinovat. Mezitím vodu smícháme s rýžovou moukou a cukrem, zahříváme a povaříme 10 minut. Vmícháme strouhaný zázvor, drcený česnek, chilli koření a rybí omáčku, až vznikne hladká pasta. Tou potřeme zelí a vsypeme ho do 2,5l nádoby ze skla či kameniny. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, cibuli a ředkvičky, zalijeme zbylou marinádou a necháme 2 dny kvasit při pokojové teplotě, nebo klidně déle podle chuti. Hotové kimči skladujeme v lednici.

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: