Saláty
Bulgurový salát
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214522160050005/361713.jpg?1415194930)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_2946.jpg?1704124715)
bulgur
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
pár lístků máty
jarní cibulka
citronová šťáva
rajčata
okurka
římský kmín
olivový olej
Bulgur vsypeme do vroucí vody, trochu osolíme a vaříme 2 minuty. Necháme 15 minut dojít, až se všechna voda do bulguru nasákne.
Koriandr, petržel, mátu a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Z rajčat a okurky odstraníme jádřince, aby do salátu nepouštěly vodu, a nakrájíme.
Smícháme s bulgurem, dochutíme římským kmínem, solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Salát podáváme dobře vychlazený.