Maso

Jehněčí kotletky na bylinkách

20 minut + odležení

pro 4 osoby

1,25 kg jehněčích kotlet
3 stroužky česneku, drcené
1 snítka čerstvého tymiánu
10 lístků čerstvé máty
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje
koriandr
římský kmín

Kotlety po straně krátce nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Potřeme je česnekem, polovinou tymiánu a mátou. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet alespoň 15 minut, ale čím déle, tím lépe.

Na pánvi rozpálíme olej a zprudka v něm zprudka opečeme z obou stran kotlety dohněda, ale uvnitř musí zůstat krvavé. Zasypeme bylinkami a necháme pár minut dojít. Kotletky chutnají výborně s bulgurovým salátem nebo bramborami pečenými v troubě.

Další recepty Celý díl

Rady a tipy:
Rostliny v tomto receptu: