Houby
Krkonošský houbový kuba
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/213/213522160050011/299018.jpg?1387740899)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10614805433/foto09/recepty/m_2263.jpg?1704126132)
300 g krup
50 g sušených hřibovitých hub
3 dcl sádla nebo oleje
2 menší cibule
¾ l vody
špetka majoránky
čerstvě mletý pepř
lžička drceného kmínu
půl paličky česneku
Kroupy propláchneme ve studené vodě. Na sádle, popřípadě na oleji v hrnci dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté kroupy a krátce osmahneme. Osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Houby nakrájíme na menší kousky, orestujeme na másle a lehce podlijeme vodou. Krátce podusíme a vše smícháme s uvařenými krupkami. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Směs vložíme do vymaštěné zapékací formy a při teplotě 180 °C zapečeme do zlatohněda.